Trends in het kort | Week 10

15-3-2021

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. 

Met deze week links naar artikelen over o.a. geautomatiseerde stemmen om bestellingen op te nemen bij een drive-thru en AmazonFresh opent hun eerste kassavrije foodwinkel buiten de VS in Londen. 

De iglo’s aan de Thames op het terras van de Coppa Club keren dit voorjaar terug! Aangezien de restaurants op 12 april weer openen in het VK, kunnen ze een veilige en Instagrambare plek zijn om elkaar te ontmoeten in Londen. En we hebben het ‘Global Travel Trends Report’ van American Express gelezen. Met trends waar we ons helemaal in kunnen herkennen! 

Stalk & Spade, een volledig vleesvrij fast-casual concept, wordt dit voorjaar net buiten Minneapolis geopend. Wij zijn benieuwd of we dit soort fast-casual concepten ook in Europa gaan spotten. En de chocoladefabrikant Cadbury, werkte samen met de Goose Island Beer Company om rond Pasen 2021 een ​​stout met Creme Egg-smaak op de markt te brengen. 

Een interessante ontwikkeling: eetbare hologrammen gemaakt door de Khalifa University, kunnen worden gebruikt om aan te tonen dat er niet met voedsel is geknoeid, of om te bewijzen dat het geen namaakproduct is. En Starbucks gaat hun nieuwste koffiemelange in beperkte oplage uitbrengen om zijn 50-jarig jubileum te vieren. Al vijftig jaar! 

En de eerste conclusies uit een onderzoek van TNO in opdracht van Diageo, over de kennis van Nederlanders over alcohol. Conclusie: onze kennis is niet voldoende! En de onbemande Albert Heijn-kantoorwinkeltjes gaan ook in België open.  

Aanstaande maandag, 15 maart 2021 opent het Meeting Centre van Postiljon Hotels van 2000 m2 in HSK Offices, naast Holland Spoor. En sinds februari 2021 mag Yoghurt Barn zich een certified B Corporation noemen, oftewel B Corp. Bedrijven met een B Corp certificaat streven vrijwillig de hoogste standaarden na op het vlak van sociale en ecologische prestaties, maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie. 

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier! 

Nederlandse kennis over alcohol is onvoldoende 

De helft van de deelnemers aan een nieuw onderzoek van TNO denkt dat wijn en bier per standaarddrank minder alcohol bevatten dan sterke drank. De meerderheid van de Nederlandse bevolking is een lichte drinker[1], maar is nog steeds niet goed geïnformeerd over de verschillende dranken en hoe deze zich verhouden tot hun alcoholinname. Dat is één van de voorlopige observaties uit een recente nationale studie naar de alcoholconsumptie in Nederland door onafhankelijk onderzoeksorganisatie TNO. Het onderzoek kwam er op verzoek van Diageo, het moederbedrijf van onder andere Johnnie Walker, Smirnoff, Guinness en Baileys.  

In oktober 2020 voerde TNO, de Nederlandse onderzoeksorganisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek, een studie uit bij 1.318 Nederlanders van 18 jaar tot 65 jaar. Het doel van deze studie was om de patronen, perceptie en redenen van alcoholconsumptie in kaart te brengen. In een uitgebreide enquête werd gevraagd naar de drinkgewoonten vóór en tijdens de coronamaatregelen, die werden opgelegd omwille van de Covid-19-pandemie. Gedurende de maanden oktober en november 2020 onderzocht TNO vier weken lang ook het dagelijks drinkgedrag van de deelnemers aan de hand van een dagboekmethode. TNO bereidt een manuscript voor wetenschappelijke publicatie voor en heeft zelf nog geen data, analyses of conclusies gepubliceerd. Lees meer over dit onderzoek in het persbericht van Diageo, link in de titel. Zo schrijven ze dat Nederlandse consumenten tijdens de lockdowns globaal gezien niet alleen minder, maar ook op een minder risicovolle manier, alcohol hebben gedronken, vergeleken met de periode vóór de lockdowns. 

Onbemande Albert Heijn-kantoorwinkeltjes ook naar België 

Het voornemen van Albert Heijn en Selecta om samen onbemande winkeltjes te openen in kantoren krijgt concreet vorm. Binnenkort openen de eerste to go’s in Nederlandse locaties. Bovendien komt het concept meteen naar België. Eind vorig jaar maakten de supermarktketen en Selecta bekend dat ze in Nederland onbemande ‘Albert Heijn to go’-winkeltjes zouden openen. Het nieuwe concept zal de komende weken uitgerold worden in een twintigtal Nederlandse kantoorlocaties, waaronder RWE in Eemshaven en Crocs in Hoofddorp. Ook in België komt er meteen een AH to go, hier krijgt het kantoor van Selecta de primeur.  

Postillion Hotels opent hotel en congrescentrum in Den Haag 

Postillion Hotels breidt uit naar Den Haag. Vandaag, maandag 15 maart 2021, opent het Meeting Centre van 2000 m2 in HSK Offices, naast Holland Spoor. In januari 2022 gaat het volledige Convention Centre van ruim 6500 m2 met een congrescapaciteit van 1400 personen plenair open. Postillion heeft de intentie om in de laatste fase hotelkamers toe te voegen aan de vestiging. De uitbreiding naar Den Haag past bij de ambities van Postillion om de internationale zakenreiziger optimaal te bedienen. 

Yoghurt Barn eerste horecabedrijf met B Corporation certificering 

Sinds februari 2021 mag Yoghurt Barn zich een certified B Corporation noemen, oftewel B Corp. Bedrijven met een B Corp certificaat streven vrijwillig de hoogste standaarden na op het vlak van sociale en ecologische prestaties, maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie.  

Corp staat voor Benefit Corporation en is een duurzaamheidskeurmerk. Alleen bedrijven die écht een verschil willen maken in de samenleving en die er alles aan doen om een betere wereld te creëren op het gebied van mens, dier en klimaat, ontvangen dit keurmerk. De B Corp status brengt dan ook een verantwoordelijkheid met zich mee. De bedrijven met een B Corp status willen door middel van duurzaam en milieubewust ondernemen zorgen dat de wereld voor de toekomstige generaties leefbaar, gezond en veilig blijft! Meer op de website van Yoghurt Barn.  

Drive-thrus gebruiken al geautomatiseerde stemmen om uw bestelling op te nemen

McDonald’s, Burger King en White Castle hadden voor 2020 al stilletjes geïnvesteerd in technologie als kunstmatige intelligentie, maar Covid-19 maakte die upgrades nog interessanter. 

We zijn gewend om met echte mensen aan de andere kant van een drive-thru-luidspreker te praten, maar waarom eigenlijk? Is het accepteren van onze bestelling echt iets wat een computer niet zou kunnen? Op een handvol locaties in Amerika zijn klanten dit aan het ontdekken. Bijvoorbeeld bij een McDonald’s drive-thru in een buitenwijk van Chicago. In 2019 duurde de gemiddelde drive-thru van McDonald’s zes minuten en 18 seconden, maar onlangs heeft het bedrijf dat teruggebracht tot vijf minuten en 49 seconden in 2020, volgens een jaarrapport van marktonderzoeker SeeLevel HX. Drive-thrus nemen een steeds groter aandeel in de verkoop voor zijn rekening (in de topmarkten is dat 70% van de omzet bij McDonald’s), en dus zijn dit ontwikkelingen bij grote ketens om die tijden nog sneller te maken. Meer op de website van CNN, link in de titel.

De iglo’s aan de Thames in Londen keren terug met een fantastische nieuwe look  

In het VK hebben de hotels, bars en restaurants groen licht gekregen om hun deuren te heropenen op 12 april. We zien dus veel heropeningen van restaurants en er gaan zelfs nieuwe restaurants openLonden keert terug naar het nieuwe normaal. Herinner je je die iglo’s nog op het terras van de Coppa Club? Degene die we op veel Instagram-feeds hebben gezien? Deze komen terug met een lente-twist! Hun beroemde iglo’s aan de rivier worden omgetoverd tot prachtige capsules voor een privéfeestjeprachtig lenteachtig ingericht. Meer op de website van Secret London, link in de titel.  

We denken nog steeds dat die iglozowel de veiligheid van je gasten garanderen én dat ze erg Instagrammable gemaakt kunnen worden! 

 

American Express Travel | Global Travel Trends Report 

We kwamen het ‘Global Travel Trends Report’ van American Express Travel tegen, link in de titel. In het kort zegt Audrey Hendley, president van American Express Travel: “Hoewel individuele gevoelens verschillen, is één ding duidelijk: er is een opgekropte vraag naar reizen en een duidelijke waardering voor de voordelen die dit kan opleveren. Mensen missen reizen zelfs zo erg dat 76% van de respondenten aangeeft hun wensenlijst voor toekomstige reizen te maken, ook al kunnen ze misschien voorlopig nog niet reizen.” Enkele van de trends die ze beschrijven: 

  • Consumenten kijken ernaar uit om weer te reizen (duh..) 
  • Reizen om gezondheid en welzijn te verbeteren (78% van de respondenten is het ermee eens dat het plannen van een reis in de toekomst hen iets geeft om naar uit te kijken en zegt dat het plannen van toekomstige reizen hen een opgewonden (63%), gelukkig (53%) en hoopvol gevoel geeft. (53%) (Daar zijn we het allemaal mee eens, nietwaar?) 
  • Plannen en betalen voor toekomstige reizen (56% van de respondenten geeft aan dat ze reizen zo veel missen dat ze bereid zijn een reis te boeken, zelfs als ze deze in de toekomst misschien moeten annuleren). 
  • Culinair toerisme is blijvend (American Express Travel-boekingsgegevens voor januari 2021 laten foodie steden zien als topbestemmingen voor Amerikaanse en internationale leden). 
  • Opkomst van de digitale nomade (54% van de respondenten geeft aan dat de vrijheid en flexibiliteit om te kunnen leven en werken terwijl je de wereld rondreist nu aantrekkelijker is dan vóór de pandemie). 
  • Het veranderende landschap van luxereizen (de pandemie heeft de perceptie van mensen over luxereizen veranderd, waarbij persoonlijke ervaringen (82%), hoge hygiënische normen (81%) en privacy (79%) de meest gevraagde luxe voorzieningen zijn onder de respondenten). 
  • Stijging in ‘Second City’ vakantiebestemmingen (aangezien veel reizigers de drukte proberen te vermijden, is 69% van de respondenten geïnteresseerd in het bezoeken van minder bekende bestemmingen). 
  • Reizen met een doel (59% van de respondenten is het ermee eens dat ze geïnteresseerd zijn in ‘filantoerisme‘, het kiezen van een vakantie of ervaring om een ​​bestemming te ondersteunen via toerisme).

Stalk & Spade | Een volledig vleesvrij fast-casual concept dat dit voorjaar wordt geopend 

Steele Smiley, restauranthouder en wellness-goeroe heeft al naam gemaakt in de fast-casual wereld met zijn Crisp & Green-conceptTot stand gekomen in Minnesota, heeft de gezonde foodketen onlangs een nationale franchise gekregen. Nu wil hij dat succes in de plantaardige sector overdoen met Stalk & Spade, een volledig vleesvrij concept dat dit voorjaar net buiten Minneapolis wordt geopend. Meer informatie op de website van Forbes, link in de titel. 

Cadbury Creme Eggs zijn er nu ook in biervorm 

We weten dat de combinatie van zoete lekkernijen en alcohol de aandacht kan trekken. Cadbury, dchocoladefabrikant die gespecialiseerd is in Pasen, werkte samen met de Goose Island Beer Company om een stout met Creme Egg-smaak op de markt te brengen voor Pasen. Meer informatie in het artikel van Food and Wine, link in de titel en bekijk daar de video in het artikel. Cadbury, gevestigd in Engeland, werkte samen met de Britse outlet van de in Chicago gevestigde brouwerij Goose Island om dit bier voor het VK te produceren. De 4,5 procent (alcohol) stout die, voor de goede orde, geen echte Creme Eggs bevat, is gemaakt door Goose Island hoofdbrouwer in het VK, Andrew Walton. Zij deden cacao en vanillebonen in het recept, dat ook gemoute gerst, haver, tarwe en lactose bevatte, in een poging de smaak en textuur van het klassieke paasei te evenaren. 

Eetbare hologrammen kunnen worden gebruikt in het voedsel van de toekomst  

Interessante ontwikkeling, meer informatie in het artikel op Springwise, link in de titel. Een team van onderzoekers van Khalifa University tillen eetbare hologrammen naar een hoger niveau met hun ontwikkeling, waarbij de hologrammen niet alleen bedoeld zijn om voedsel te verfraaien. Naast de decoratieve doeleinden kunnenmet meer onderzoekeetbare hologrammen worden gebruikt om aan te tonen dat er niet met een voedsel is geknoeid, of om te bewijzen dat het geen namaakproduct is. 

Starbucks maakt koffiemelange voor het 50-jarig jubileum 

Om hun 50-jarig jubileum te vieren, gaat Starbucks zijn nieuwste koffiemelange in beperkte oplage uitbrengen. De aanstaande release markeert vijf decennia van koffie produceren en volgt de fan-favoriete 25-jarig jubileum-blend die in 1996 werd uitgebracht. Voor meer informatie, bekijk het artikel op Hypebeast, link in de titel. 

AmazonFresh | Een kassaloze winkel geopend in Londen, de eerste buiten Amerika 

In Ealing (Londen) heeft Amazon recent een eerste buitenlandse winkel geopend met “Just Walk Out”- technologie. In tegenstelling tot wat verwacht werd, gaat het niet om een Go-gemakswinkel, maar om een Fresh-supermarkt. Meer op de website van Retail Detail, link in de titel. Benieuwd hoe dit shoppen werkt? Bekijk de video van The Independent TV.  

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.