Trends in het kort | Week 1

10-1-2022

  • trends we spotted this week
  • Beyond Fried Chicken introduces by Liza KoshyBeyond Fried Chicken introduced by Liza Koshy
  • The Bedford by Martha Stewart in Las VegasThe Bedford by Martha Stewart in Las Vegas

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. het design van het nieuwe Hotel Piet Hein Eek in Eindhoven en Horecagroep RCE opent in het voorjaar van 2022 een nieuw restaurant van de keten ‘Stan’ in het Sphinxkwartier in Maastricht.

Dutch Brave Food: dat is wat Katy Elst en Ron Okhuijsen, na meer dan 25 jaar ervaring als restaurantondernemer, op de kaart willen zetten bij Blue Bar1 in Utrecht. We hebben in Japan ‘Taste the TV’ gespot en vandaag, 10 januari, debuteert Beyond Fried Chicken landelijk bij KFC®.

‘Geoffrey’ is een roze bestelrobotje, ontwikkeld door Ignacio Tartavull en Gellert Mattyus van Tiny Mile. Maar het mag geen food bezorgen via de straten in Toronto, wij zijn benieuwd hoe lang het duurt voordat in Nederland dit soort bestelrobots rond kunnen rijden! En 100% vegan en plantaardige uniformschoenen, de schoenen van de Zen Running Club. Zeker als je in je restaurant of hotel zo duurzaam mogelijk wilt werken.

Een foto van eten gemaakt door schrijver Nicholas Gill in een beroemde BBQ-tent in Brooklyn, NYC, wordt geveild als NFT. En het lifestyle-icoon Martha Stewart opent in het voorjaar van 2022 haar allereerste restaurant, The Bedford by Martha Stewart, in Paris Las Vegas.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

RCE opent restaurant-formule Stan in Maastricht

Horecagroep RCE opent in het voorjaar van 2022 een nieuw restaurant met horecaformule ‘Stan’ in het Sphinxkwartier in Maastricht. Ondanks deze lastige tijden wordt er toch een nieuwe locatie geopend. Met deze nieuwe locatie staat de teller voor Stan op vijf restaurants en creëert RCE opnieuw een eigentijdse plek waar de gasten kunnen genieten van verrassende gerechten en muziek. Bovendien is het de eerste locatie voor RCE in deze gastronomische stad. De vier bestaande Stan restaurants bevinden zich in Arnhem, Den Haag, Utrecht en Zeist.

Afgelopen najaar is de nieuwe positionering van Stan (voorheen Stan&co) gelanceerd, met als rode draad de culinaire ontdekkingsreis van Stan. Of je nu een ervaren of onervaren food traveler bent, Stan opent de wereld op het gebied van eten en drinken, geïnspireerd op de huidige trends, zoals shared dining, streetfood en het maken van bewuste keuzes. Ook kom je bij Stan voor een gezellige avond vanwege de eigen avondprogrammering met DJ’s. We schreven al eerder over Stan&co.

Blue Bar1 | foodbar in het centrum van Utrecht

Dutch Brave Food: dat is wat Katy Elst en Ron Okhuijsen, na ruim 25 jaar ervaring als horecaondernemers, op de kaart willen zetten bij Blue Bar1. Het echtpaar runt samen al twintig jaar het Utrechtse restaurant Goesting en nu is het tijd voor een nieuw avontuur. Het horeca-stel wil gerechtjes serveren uit de zee op een verantwoorde manier. Ze maken daarvoor gebruik van bijzondere en innovatieve methodes, zoals het culinair toepassen van gecultiveerd zeewier.

Het plan bestaat al een paar jaar: een foodbar waar zoveel mogelijk lokale producten worden gebruikt die de natuurlijke ecosystemen niet uit balans halen. Bewuste keuzes voor producten en hun leveranciers vormen een belangrijk aspect van Blue Bar1’s oogmerk. Deze foodbar zal zich op een jonger publiek richten dat graag kennis wil maken met lokale producten. Bij Goesting is het moeilijker om die doelgroep te bedienen omdat het publiek daar heel divers is. Meer over het concept in De Restaurantkrant, link in de titel.

Design | Hotel Piet Hein Eek

Designer Piet Hein Eek opende in oktober officieel zijn Hotel Piet Hein Eek. Het bevindt zich op de bovenste verdieping van de ‘fabriek’ van Piet Hein Eek aan de Strijp-R in Eindhoven. Met de komst van het hotel is dit de eerste keer dat de gast volledig ondergedompeld kan worden in het materiaal, kleur, design, antiek, kunst, muziek en gastvrijheid van Eek. Prachtige foto’s onder het artikeltje op Entree Magazine, link in de titel.

Geoffrey, het roze bezorgautootje in Toronto, is van de straat gehaald

Geoffrey is een schattig bezorgvoertuig van zo’n 10 pond zwaar, ontwikkeld door Ignacio Tartavull en Gellert Mattyus van Tiny Mile. Het is niet echt een robot; het is eigenlijk een cyborg: “een combinatie van een levend organisme en een machine”, op afstand bestuurd door een mens met behulp van een computer en een joystick. Maar nu heeft de stad Toronto wat zij noemt “micro-utility devices” van de voet- en fietspaden verbannen na klachten van de Toronto Accessibility Advisory Committee en de onpartijdige Accessibility for Ontarians with Disabilities Act Alliance (AODA). De laatste schrijft dat “voorstanders van de gehandicaptengemeenschappen hebben opgeroepen om robots van voetpaden te weren omdat ze de veiligheid en toegankelijkheid voor mensen met een handicap, senioren, kinderen en anderen in gevaar brengen.”

Zen Running Club | Schoenen gemaakt van suikerriet en eucalyptus

De Zen Running Club, opgericht door drie partners met een verleden in de mode, kwamen bij elkaar en vroegen zich af; “Als de grootste mode merken vandaag zouden beginnen, wat zouden ze dan anders doen?” Het antwoord was: “Vrijwel alles”. Zen Running Club schoenen zijn plantaardig en 100% Vegan. Om een ​​kleine milieu impact achter te laten, zijn ze gemaakt van suikerriet en boomvezels. Als jouw restaurant of hotel duurzaamheid hoog in het vaandel heeft, zijn deze schoenen een milieuvriendelijk alternatief als uniformschoenen.

De wereld van NFT’s | Wat gaan food foto’s opbrengen?

In juli ging een alledaagse foto van gesneden biefstuk, augurken, broodjes en een blik bier op een dienblad viraal. Niets grensverleggend, zou je denken. Maar de bescheiden JPEG kan een nieuw hoofdstuk gaan betekenen over hoe wij verdienen aan voedsel in het digitale tijdperk. De foto werd gemaakt door schrijver Nicholas Gill in een beroemde BBQ-tent in Brooklyn, NYC, en nu wordt deze foto geveild als een NFT. En het start bod is 5 ETH (Ethereum) – momenteel ongeveer € 12.000. Wat zal de toekomst brengen?

NFT is een Non-fungible token ofwel een koppeling (een soort eigendom) op een blockchain van een account aan een uniek (niet uitwisselbaar) digitaal item via een smart contract. NFT is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten.

The Bedford by Martha Stewart opent in Las Vegas, voorjaar 2022 

Wereldwijd lifestyle-icoon Martha Stewart inspireert mensen al sinds het begin van haar carrière om mensen te ontvangen voor dinertjes, lunches enzovoorts. Dit voorjaar opent ze haar allereerste restaurant, The Bedford by Martha Stewart, een volledig nieuw restaurantconcept ontworpen om Martha’s beroemde boerderij in Bedford, NY, tot leven te brengen. Het opent dit voorjaar in Paris Las Vegas.

Martha en haar team van culinaire experts ontwikkelen heerlijke, seizoensgebonden gerechten, weekendbrunches en feestmenu’s van zoals zij aangeven ‘uitzonderlijke kwaliteit en creativiteit’. De kenmerkende menu-items zullen worden gecreëerd op basis van seizoensgebonden, hoogwaardige ingrediënten van verschillende lokale leveranciers en enkele van Martha’s persoonlijke favorieten, waaronder de Las Vegas Farmers Market, Dartagnan Inc, Urbani Truffels, Roe Caviar, Frog Hollow Farm, Jasper Hill Farm, Vermont Creamery, en anderen. Meer informatie in hun persbericht op PRNewswire, de link is te vinden in de titel!

Beyond Fried Chicken debuteert vanaf 10 januari in het hele land bij KFC® 

Kentucky Fried Chicken en Beyond Meat® starten het nieuwe jaar met een ‘Kentucky Fried Miracle’. De langverwachte plantaardige* Beyond Fried Chicken maakt zijn landelijke debuut. Vanaf vandaag, maandag 10 januari, zullen KFC restaurants in de V.S. de Beyond Fried Chicken aanbieden voor een beperkte tijd, zolang de voorraad strekt. Actrice en ontwerpster, Liza Koshy, speelt de hoofdrol in de Kentucky Fried Miracle campagne. Meer informatie in hun persbericht op PRNewswire, link in de titel.

Taste the TV | Japanse professor maakt het proeven van producten via het scherm mogelijk

Een Japanse professor heeft een prototype ontwikkeld van een TV-scherm waaraan men kan likken en dat smaken van voedsel kan imiteren, een nieuwe stap in de richting van een multi-zintuiglijke kijkervaring. Het apparaat, Taste the TV (TTTV) genaamd, maakt gebruik van een carrousel van 10 smaakbussen die in combinatie spuiten om de smaak van een bepaald levensmiddel te creëren. Ze spuiten de combinatie op een hygiënische folie over een plat TV-scherm zodat de kijker het ook kan proberen. Meer informatie in het artikel op Reuters, de link is te vinden in de titel!

Hoewel dit apparaat er niet uitziet alsof het gemakkelijk in huis te implementeren is, kunnen we niet wachten op kookprogramma’s met smaakbeleving! 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.