Trends in het kort | Week 1

4-1-2019

  • Trends in het kortTrends in het kort

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over het bier van het jaar, Grutte Pier Elixer Beerenburg infused en AB InBev Canada investeert in onderzoek naar cannabisdrankjes. Op de horecava kun je in de OSI Europe-stand 10 burgerrecepten proeven die luxe vleeswarentoppings combineren met hamburgers. Gringo’s Tacos in Amerika schijnt één van de heetste taco’s te serveren in een doodskist! Daarnaast een link naar een lijst van verwachte restaurant openingen in London en omgeving en een lijstje met 11 restaurant trends voor 2019 volgens Amerikaanse chefs. Gaan cocktail shots populair worden in 2019? In Brooklyn zit een bar die vooral shots van cocktails verkopen! En zou jij ‘sleep-friendly’-ijs eten voor je naar bed gaat?

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Bier van het jaar | Grutte Pier Elixere Beerenburg Infused

Ruim 98% van de stemmers zeiden in december namelijk ‘Ja’ tegen deze bijzondere Imperial Stout uit Friesland. Daarmee wint Grutte Pier Elixer Beerenburg Infused de titel ‘Bier van het jaar 2018’. De Bier van het jaar verkiezing werd voor het eerst georganiseerd door Mitra drankenspeciaalzaken en Bier! magazine.

Grutte Pier – Elixer Beerenburg Infused – de naam van dit bijzondere bier doet het al vermoeden; deze Imperial Stout is infused met Boomsma Beerenburg. Daarmee is het donkere bier mild van smaak en is in de afdronk de kruidige smaak van kalmoes waarneembaar. Deze unieke smaak heeft de consument duidelijk kunnen overtuigen.

AB InBev Canada investeert in onderzoek naar cannabisdrankjes

AB InBev en Tilray (een wereldwijde pionier in de productie en distributie van cannabis) hebben in december bekend gemaakt dat ze gaan samenwerken op het vlak van onderzoek naar niet-alcoholische dranken die THC en CBD bevatten. Deze samenwerking is beperkt tot Canada, eventuele beslissingen omtrent de commercialisering van de dranken zullen pas in de toekomst genomen worden.

AB InBev zal hieraan meewerken via haar dochteronderneming Labatt Breweries of Canada, een van de stichtende bedrijven en de belangrijkste brouwerij van het land. Tilray zal vertegenwoordigd worden door haar Canadese dochteronderneming High Park Company, die heel wat sociaal verantwoorde cannabismerken en -producten voor volwassenen ontwikkelt, verkoopt en verdeelt in Canada. Elk bedrijf is van plan om maximaal 50 miljoen USD te investeren, wat goed is voor een totaal van maximaal 100 miljoen USD.

The Deli Burger | Combineren van luxe vleeswarentoppings met premium hamburgers

Vleessnackproducent OSI speelt in op internationale burgertrend tijdens Horecava. Het nieuwe concept ‘The Deli Burger’ is een verrassende combinatie van hamburgers & vleeswaren. Met de introductie van het burgerconcept ‘The Deli Burger’ speelt OSI Europe in op de uit New York overgewaaide foodtrend. Hierbij wordt het combineren van luxe vleeswarentoppings op premium burgers tot een culinaire kunst verheven. Samen met tv-kok Evert te Pas, bekend van 24Kitchen, zijn er op de Horecava tien burgerrecepten bedacht waarvan een selectie te zien, te ruiken en vooral te proeven is op de OSI Europe-stand met de merken Bakx Foods, Foodworks en Henri van de Bilt. De Horecava vindt plaats in de RAI te Amsterdam van 7 tot en met 10 januari 2019.

Taco geserveerd in een doodskist | Too hot to handle

Een video van Thrillist en een inspiratiebron voor Mexicaanse restaurants over de hele wereld. De manier waarop Gringo’s Tacos hun aller heetste tacos serveren in een doodskist. Gringo’s Tacos noemen dit gerecht de Reaper Taco Challenge. Gringo’s Tacos heeft 2 locaties in Hersey City (NJ) en Staten Island (NY). Voor deze taco’s gebruiken ze de Carolina Reaper, een peper die bekend staat als de heetste peper ter wereld.

Ga jij naar Londen in 2019? | Een lijst met restaurant openingen in de nabije toekomst

Met openingen zoals Parillan op de Coal Drops Yard in mei. Dit is een nieuw concept van de Barrafina-stal (waarover we schreven in ons artikel over de Coal Drops Yard). Bij restaurant Parillan maak je je eigen gerechten klaar aan tafels waarin parilla grills zijn bevestigd. De vestiging gaat in mei open, buiten hun Barrafina-locatie. Lees meer over andere openingen op de website van Big Hospitality, ze geven zelfs een hint dat misschien Eleven Madison Park zal openen in het Claridge’s hotel en het lijkt erop dat IT Ibiza dit jaar opent in Londen.

De 11 grootste restauranttrends voor 2019 | Volgens koks

Een artikel op de website van Food and Wine waarin ze dertien vooruitstrevende chef-koks uit de VS hebben gevraagd over wat zij het komende jaar verwachten te zien. Ze praten over:

  • Zeewier
  • Franse klassiekers
  • Telefoonvrij dineren
  • Meer luxe bar en lounges waar zowel de drankjes als het eten erg experimenteel zijn
  • Er zullen meer mensen thuis eten (meer ruimte voor to-go maaltijden en boodschappenpakketten)
  • Luxe ingrediënten die op een zeer eenvoudige manier worden geserveerd met zelfbediening
  • Verse plantaardige ingrediënten om heerlijke maaltijden te bereiden die niet alleen een alternatief voor vlees zijn, maar ook complete gerechten.

Meer trends en uitleg op hun website!

Fancy cocktail shots | Worden shotjes van cocktails populair in 2019?

Een artikel op de website van Eater over de cocktail shotjes bij Mood Ring, een bar genesteld onder de metrosporen in Bushwick, Brooklyn. Hier schijnt een bijzondere sfeer te hangen met bediening in leren jassen of jurken in Lolita-stijl met sneakers en band-T-shirts met afgesneden mouwen. Je bestelt via een menu op een televisiescherm achter de ronde bar, je kunt kiezen voor de maandelijkse ‘Horoscope Cocktail’-special, drankjes met namen als’ Petty’ en ‘Gucci Belt’ en andere  felgekleurde shotjes. De schrijver van het artikel proefde de ‘Aux Cord’, een speciaal shotje dat de bar voor $ 5 per stuk serveert. Dit is een kleine bloody mary: wodka, tomatensap, Sriracha en Tabasco. Ook het Nederlandse ‘kopstootje’ wordt genoemd in dit interessante artikel voor bartenders en cocktailbar-eigenaren!

‘Slaapvriendelijk’ ijs | Nightfood’s

De functionele startup voor voeding Nightfood’s lanceert in februari ‘slaapvriendelijk’ ijs. Het merk zegt dat het snoepgoed de menselijke slaapcyclus zal aanvullen. Volgens het bedrijf hebben de pinten ($ 4,99) een balans van vezels, eiwitten en (minder) suiker, waaraan wetenschappelijke adviseurs (slaapdeskundigen Michael Breus en Michael Grandner samen met voedingsdeskundige en slaaptherapeut Lauren Broch) hebben meegewerkt. Ingrediënten zijn onder andere, een eiwit dat relatief laag is in lactose, maar ook mineralen, aminozuren en enzymen die volgens hen helpen om in slaap te vallen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.