Trends in het kort | Week 06

12-2-2024

 • 15 years - Clean the World15 years - Clean the World
 • IKEA - Fashion Week ParisIKEA - Fashion Week Paris
 • Stayokay X The Good RollStayokay X The Good Roll
 • THE BUTCHER X Frites Atelier - Back Ribs

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Met deze week links naar artikelen over:

 • Stayokay is als eerste hostelketen ter wereld volledig over op bamboe toiletpapier van The Good Roll.
 • Met de Single Cup Washer van Hobart kan men op een energiezuinige en hygiënische manier één herbruikbare beker wassen.
 • Bijzondere McDonald’s locaties met onder andere de McSki en een prachtige locatie in Porto.
 • In New York is een nieuwe ‘Kathedraal van fried chicken’ – restaurant COQODAQ – geopend, met een prachtig design.
 • ‘Clean the World’ viert dat ze al 15 jaar bezig zijn de wereld schoner te maken met duurzame recycling oplossingen voor hotels.
 • Van 29 februari tot 3 maart neemt IKEA deel aan de Fashion Week in Parijs. Ze nemen de 28 Rue de Lappe vlakbij de Bastille over met de expositie IKEA+.
 • In de toiletten van McDonald’s in Japan hebben ze schoonmaakapparatuur voor je mobieltje, de WOSH van WOTA.
 • 5 nieuwe gerechten bij THE BUTCHER in samenwerking met Frites Atelier.

Veel leesplezier!

Stayokay is als eerste hostelketen ter wereld over op bamboe toiletpapier van The Good Roll

Stayokay, de grootste hostelketen van Nederland, zet opnieuw een grote stap in duurzaamheid door als eerste ho(s)telketen ter wereld volledig over te gaan op bamboe toiletpapier van The Good Roll. Stayokay, met een sterke focus op duurzaamheid, streeft altijd naar manieren om de ecologische voetafdruk te verkleinen. De overstap naar bamboe toiletpapier is dan ook een logische stap in dit streven naar duurzaamheid. Bamboe is een snelgroeiende hernieuwbare grondstof die aanzienlijk minder impact heeft op het milieu in vergelijking met traditioneel toiletpapier dat gemaakt is van houtpulp. Meer details in het persbericht, link in de titel.

In de McDonald’s toiletten in Japan hebben ze schoonmaakapparaten voor je mobieltje

Het is een systeem genaamd WOSH, ontwikkeld door het Japanse bedrijf WOTA, link naar hun website in de titel. WOSH is een duurzame handwasstandaard die, samen met een herbruikbare gootsteen op waterbasis, een hydrologisch kringloopsysteem en diep ultraviolet licht gebruikt om je smartphone te desinfecteren.  Een schone telefoon voor schone handen. 99,9% sterilisatie in slechts 30 seconden. Je mobieltje is schoon terwijl je je handen wast!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jagran HiTech (@jagranhitech)

De ‘Single Cup Washer’ van Hobart

We hadden het op kantoor over het gebruik van de herbruikbare bekers en hoe je hier als koffie shop mee om moet gaan. Was je de kop nog af voordat je er koffie inschenkt of niet? Een collega had het over de ‘Single Cup Washer’ van Hobart die zij op de Horecava had gezien. Met deze Single Cup Washer kan men op een energiezuinige en hygiënische manier één herbruikbare beker wassen. De SCW verbruikt weinig water voor het reinigen van een beker. Na 30 seconden is de eigen beker weer schoon en klaar voor de volgende coffee to go. Meer informatie op hun website, link in de titel.

Bijzondere McDonald’s locaties met onder andere de McSki

Toevallig hadden we het vorige week over de McSki locatie van McDonald’s in Zweden tijdens de lunch. Sommige hadden hem nog niet voorbij zien komen op de sociale media. McDonald’s heeft in onderstaande reel een aantal bijzondere locaties op een rijtje gezet waaronder de McSki, die we ook graag in bijvoorbeeld Oostenrijk of Frankrijk in de skigebieden zouden tegenkomen! Trouwens de locatie in Porto (Portugal) ziet er ook echt bijzonder uit.

Design | Nieuwe ‘kathedraal voor gefrituurde kip’ geopend in New York

Een prachtig kathedraalachtig ontwerp van het nieuwe restaurant COQODAQ op 12 East 22nd Street in New York. Het ontwerp is van de Rockwell Group. Het is geïnspireerd op de wens van eigenaar Simon Kim (ook eigenaar van Cote Korean Steakhouse) om een moderne kathedraal te creëren voor alles wat met gefrituurde kip te maken heeft. Er wordt in het design veel gespeeld met licht om het eten en de gasten te benadrukken. Ze serveren enkele voorgerechten en een ‘Our chef’s Fried Chicken Feast’ bestaande uit kipconsommé, gebakken kip met noedels, dipsaus en groenten. Het feest wordt afgemaakt met soft serve frozen yoghurt. Mooi design!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door COQODAQ (@coqodaq)

Samenwerking THE BUTCHER met het Frites Atelier

Een exclusieve samenwerking tussen THE BUTCHER en het Frites Atelier: gedurende drie maanden zal THE BUTCHER een speciaal menu presenteren met vijf ‘loaded fries’ gerechten, gecreëerd in samenwerking met het Frites Atelier. De volgende gerechten zijn voor deze samenwerking gecreëerd: The Mexican, een smaakvolle creatie met gegrilde kip, Smashed It, een innovatief gerecht dat de populaire ‘smashed burger’ combineert met friet, Back Ribs, Nacho Libre, een vegetarische optie met knapperige nacho chips en de Papas Bravas dat geïnspireerd is op de patatas bravas. Bekijk de Instagram post over dit nieuwe menu in de link in de titel.

Clean the World viert dat ze al 15 jaar bezig zijn met duurzaamheid

Clean the World, wereldwijd marktleider in duurzame recyclingoplossingen, vierde op 9 februari met trots haar 15-jarig bestaan. Met elke gerecyclede zeep en plastic gebruiksvoorwerpen vermindert Clean the World de impact van vervuiling op onze planeet en verbetert het de levens van vrouwen, kinderen en gemeenschappen wereldwijd door nieuwe stukken zeep te doneren aan wereldwijde NGO’s, zoals The WASH Foundation. In 2017 schreven we al een artikel over het idee achter Clean the World. Meer details over de organisatie op hun website, link in de titel.

Tentoonstelling IKEA+ | IKEA neemt in februari deel aan de Fashion Week in Parijs

Van 29 februari tot 3 maart neemt IKEA Rue de Lappe 28 over, dit is in de buurt van de Bastille in Parijs. De tentoonstelling IKEA+ vindt plaats tijdens de Fashion Week in Parijs en is geïnspireerd op het feit dat 48% van de mensen wereldwijd niet het gevoel heeft dat hun leven thuis wordt weergegeven in de media, een inzicht uit het IKEA Life at Home Report. Meer details over ‘Life at Home’, een nieuwe collectie portretten van de gerenommeerde fotografe Annie Leibovitz, worden onthuld op de tentoonstelling. De collectie, die Leibovitz maakte tijdens haar periode als IKEA Artist in Residence, bestaat uit vijfentwintig portretten uit huizen in Duitsland, India, Italië, Japan, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Er is eten, muziek en meer, details in het persbericht, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.