Clean the World | Recyclebare hotelzeepjes

6-6-2017

Wat gebeurd er binnen jouw hotel met de badkamer amenities? Het mooiste is natuurlijk als je gasten ze mee naar huis nemen en in hun badkamer regelmatig herinnerd worden aan hun verblijf in jouw hotel. In ieder geval worden de zeepjes, shampoo, conditioner iedere dag aangevuld. Maar wat doe je met de geopende restanten? Weggooien is niet echt duurzaam!

Zeep restanten worden weggegooid

Dat vroeg Shawn Seipler, oprichter van milieubedrijf Clean the World zich tijdens de vele reizen die hij maakt ook af. Tijdens een van zijn hotelbezoeken stapte hij naar de hotelreceptie en vroeg de receptionist wat er met alle restanten gedaan werd. “Ze gooien het weg”, zei de receptionist.

In totaal worden er alleen al in de Verenigde Staten grofweg een miljoen zeeprestanten per dag weggegooid. Wereldwijd ongeveer vijf miljoen. Op dat moment besloot Shawn Seipler actie te ondernemen en bedacht een plan die deze verspilling tegen moest gaan.

Clean the World recyclet zeeprestanten in hotels

Hij kwam er achter dat zeep vloeibaar gemaakt kan worden en vervolgens, wanneer het gerecycled is, hergebruikt kan worden en vond een manier waarop hij dat voor de gehele hotelsector kan doen doen.

Hotels die meedoen aan het project betalen Clean the World betalen 50 cent per kamer per maand om al het zeep te recyclen. Als tegenprestatie zorgt Clean the World voor al het materiaal, vervoer en training van het schoonmaakpersoneel dat nodig is om de bedrijfsvoering efficiënt te laten verlopen. Al de gerecyclede zeep gaat naar goede doelen zoals het Rode Kruis en het Leger Des Heils.

Wereldwijd doen er al 5000 hotels aan mee

Clean the World heeft fabrieken in Orlando, Las Vegas, Hong Kong, Montreal en India. In de Verenigde Staten doen er al 5000 hotels mee aan het project. Waaronder alle Disney hotels en vele hotels op de Las Vegas Strip, New York en Chicago.

Help mee!

Voor gasten: draag je steentje bij en vraag aan de hotels die je bezoekt of ze al lid zijn van het Clean the World project. Een beter milieu begint bij jezelf ;-). Voor hoteleigenaren: Misschien wordt het tijd voor een fabriek in Europa?

Bron: HouseBeautiful

Website: Clean the World

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.