Trends in het kort – week 15

15-4-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere een klantenservice met gebruik van WhatsApp, Sergio Herman’s Frites Atelier en deze zomer kan je in Japan betalen met je vingerprint. Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de titel. Veel lees plezier!

Eerste kistje Asperges de Superior Queens voor Erik van Loo**

Het allereerste kistje van de biologische asperges ‘Superior Queens en Queenis’ is vorige week aan Erik van Loo overhandigd. De met twee Michelinsterren bekroonde chef van restaurant Parkheuvel is ambassadeur van deze soort weet hier wel raad mee. Superior Queens en Queenies zijn biologische asperges afkomstig van jonge planten en zijn op traditionele en duurzame wijze geteeld bij Teboza.

Bungalowspecials start klantenservice met WhatsApp.

Bungalowspecial is gestart met het inzetten van WhatsApp als communicatiekanaal. Zij hopen hierdoor dichterbij de gast te staan. Het is de bedoeling dat gasten voor, maar vooral ook tijdens hun verblijf ten alle tijden terecht kunnen met hun vragen. Zo kan er bijvoorbeeld tijdens het verblijf een foto worden gestuurd van bepaalde situaties die vervolgens snel kunnen worden opgelost.

Frietwinkel by dapp opent tweede vestiging

De biologische Frietwinkel van Utrecht heeft afgelopen week haar tweede vestiging geopend. Gasten kunnen vanaf nu ook terecht voor deze AD Friettest winnende bio-friet in Den Haag op de Korte Poten 23. De frieten worden glutenrij gebakken en het assortiment wordt uitgebreid met bitterballen en pompoenketchup.

Eco-vriendelijke foodtruck Yumbii

Yumbii, een catering bedrijf in Atalanta heeft onlangs een eco-vriendelijke foodtruck toegevoegd aan de bestaande foodtrucks van het bedrijf. Foodtrucks zijn populairder dan ooit maar niet altijd even milieuvriendelijk. De truck zet uitlaatgassen om in minder schadelijke stoffen zoals waterdamp en stikstof gast. Het is wachten op de eerste volledig milieu vriendelijke truck hier in Nederland!

Nieuwe attractie in Duinrell

The Wild Wings is de nieuwste attractie in Duinrell. 12 april werd die voor het eerste getest door genodigden. Wanneer je in de attractie zit heb je zelf controle over de rit en hoe vaak je over de kop wilt gaan. De echte die-hards wisten al 70 koprollen in een enkele rit te realiseren. Elk vliegtuigje is ook genummerd, bij de uitgang kun je zien hoeveel loopings je gemaakt heb. Het hele artikel plus video van de nieuwe attractie vind je in de link.

Sergio Herman’s Frites Atelier

Nog dit jaar opent Sergio Herman 5 locaties met zijn nieuwe concept, Frites Atelier. Een cafetaria op sterrenniveau (haute friture). Een portie friet van 250 gram zal ongeveer tussen de € 3,50 en € 6,= gaan kosten. De prijs is afhankelijk van gekozen saus en andere toppings. De eerste Frites Atelier wordt begin juni geopend in Den Haag aan de Venestraat 7.

In Japan kun je deze zomer betalen met je vingerafdruk

Nieuwste innovatie op het gebied van betalingen is het betalen met je vinger. Japan gaat deze zomer beginnen met het testen van dit nieuwe betaalmiddel. Al sinds jaren worden er vingerafdrukken van je genomen wanneer je naar Japan vliegt. De overheid wil de vingerafdruk niet meer alleen gebruiken voor veiligheidsmaatregelen, maar mensen ook de keuze bieden om er mee te betalen. Deze zomer dus zonder portemonnee op stap en toch de winkels leegkopen!

MAD – kennis over eten

Een organisatie die de kennis over eten deelt om zodoende elke maaltijd beter te maken. Bedacht door de bekende sterrenchef René Redzepi. NOMA nam afscheid van Australië met een van de populaire MAD symposia, aanwezigen waren; David Chang, Massimo Bottura, Kylie Kwong, voedsel activist Chido Govera, en de Australische onderzoeker Rebecca Huntley. Bekijk de filmpjes van dit symposium op de website van MAD.

Ladies Night bij Partycentrum ‘t Noorden

Partycentrum ’t Noorden stelt 11 mei van 19:30 tot 22:30 uur de zalen ter beschikking aan verschillende lokale bedrijven, vaak geleid door vrouwen. Als bezoeker kun je inspiratie op doen bij bijzondere stands, actief bezig zijn tijdens een workshop en bijkletsen onder het genot van live muziek, een hapje en een drankje.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.