Trends in het kort – week 12

28-3-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere de ‘Kleine Ierse pub op wielen’, ‘Gigantisch eetbare paashaas’,  en ‘Robots in de bediening’. Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de titel. Veel lees plezier!

Kleine Ierse pub op wielen

Afgelopen St. Patrick’s Day: één hele kleine Ierse pub (een soort foodtruck) werd  van Ierland naar Boston getransporteerd. ‘The Shebeen’ begon in 2014 in Ierland, maar vanwege de populariteit werd de pub geïmporteerd naar de Verenigde Staten – precies op tijd voor een van Boston’s grootste feesten. Bekijk de mooie foto’s maar eens op Inabitat. Voor alle foodtruck eigenaren van Nederland, dat is een geweldig doel: geïmporteerd worden naar Amerika voor festiviteiten!

Panorama Rail Restaurant

Afgelopen week is het Panorama Rail Restaurant gedoopt op het Centraal Station Amsterdam. De 65 jaar oude trein is een bijzondere belevenis op het spoor. Vanaf april is het mogelijk om tijdens een rondrit van 2.45 uur te genieten van een 4-gangenmenu samengesteld door Julius Jaspers! We schreven eerder over het Panorama Rail Restaurant dat regelmatig een bekende chef vraagt het menu samen te stellen.

Gigantisch eetbare paashaas

In Potters Field Park in Londen heeft Dr Oetker een heerlijke en opvallende reclame campagne bedacht, namelijk in de vorm van een gigantisch eetbare Paashaas. Juliet Sears maakte deze eetbare reclame campagne van meer dan 3.000 Dr Oetker’s Fine Cooks’ chocolade repen en in een periode van 110 uur.

Robots in de bediening

Burger keten Carl’s Jr. is het concept ‘employee-free locations’ aan het testen. De fastfood keten wil robots gaan gebruiken in plaats van menselijke werknemers. Het restaurant zou service gaan aanbieden die volledig draait op technologie, zonder dat er enige interactie tussen mensen nodig is. In het artikel op Business Insider vertled Andy Puzder, CEO van Carl’s Jr., wat de voordelen zijn van het vervangen van gewoon personeel door robots: “… altijd beleefd, ze verkopen altijd goed, ze nemen nooit vakantie, ze komen nooit te laat, en discrimineren nooit met leeftijd, geslacht of ras.”

Veganistisch ijs: BiolataGelata

Drie studenten van de universiteit van Alberta ontwikkelde BiotaGelata, een veganistische vorm van ijs dat gemaakt is van verschillende soorten gefermenteerde bonen om een romige basis te creëren. De studenten hebben drie smaken uitgebracht – ahorn walnoot, passiefruit, en pure chocolade cassis.

Lolly’s met eetbare bloemen

Leuk voor bij de koffie in restaurants: lolly’s met eetbare bloemen erin!

Theta360

Met Theta360 maak je binnen 5 seconden een 360 graden panorama shot van je evenement. Bekijk de video op YouTube voor de mogelijkheden. Leuke manier om video’s van een evenement te verspreiden.

Bloeiende marshmallow van Dominique Ansel

De nieuwste creatie van chef Dominique Ansel is de marshmallow bloem. Gesloten wordt de marshmallow in de warme chocolademelk gelegd waarna de bloem begint te bloeien. Bekijk hier het filmpje op de Instagram van Dominque Ansel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.