Dineren tussen de rails in het Panorama Rail Restaurant

8-9-2015

Bij het Panorama Rail Restaurant kunnen treinliefhebbers en de liefhebbers van culinaire kookkunsten elke zaterdagavond genieten van een rondje Nederland.

Het Panorama Rail Restaurant biedt elke zaterdagavond een rondreis per trein door het hart van Nederland met als startpunt Amsterdam Centraal. De trein voert langs karakteristieke dorpen, weidse landschappen, de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Gouda en het ‘Groene Hart’.

De trein

De restauratierijtuigen uit de zestiger jaren (de TEE-treinen Rheingold en Rheinpfeil panoramarijtuigen) kennen een rijke historie en werden van oorsprong ingezet voor Europese luxe reizen. Ze zijn recentelijk volledig opgeknapt. De trein biedt plaats aan zo’n 100 gasten en heeft tafels voor 2, 4 en 6 personen. De historische treinen van het Panorama Rail Restaurant voldoen aan de strengste normen die zowel vanuit de EU als door de Inspectie Leefomgeving en Transport worden opgelegd. Lees meer over de trein in dit artikel op de website van het Parool.

Het Panorama Rail Restaurant

Het unieke treinrestaurant is ontwikkeld door Railpromo, een gerenommeerde aanbieder van chartervervoer per trein in Nederland en Europa. Het viergangenmenu wordt elk kwartaal speciaal ontwikkeld door koks met Michelinster, op dit moment door Edwin Soumang van restaurant One in Roermond. Zijn menu is gebaseerd op de New Dutch Cuisine. Het eten wordt bereid en geserveerd door een ervaren cateringteam onder leiding van Roland Vos van Buitenpoort Catering Amsterdam. Vooral ook voor toeristen een mooie manier om een stukje Holland te zien en te proeven in twee uur en drie kwartier.

Bron: Het Parool 

Website: Panorama Rail

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.