Trends in het kort | Week 48

30-11-2018

  • Trends in het kortTrends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere artikeltjes over de kerstboom van het Pulitzer Hotel en de Special Mention Award die het interieurontwerpbureau SMEELE heeft gewonnen voor het ontwerp van restaurant Fred in Rotterdam. Tony’s chocoladefabriek krijgt een achtbaan in de toekomst en binnenkort gaat een restaurant open waar je 50 gangen krijgt geserveerd in 6 uur! Over kerstversiering gesproken, de versiering van The Churchill Arms in Kensington moet je echt bekijken. Ook in Londen: met botsautootjes de ijsbaan op! Is een ‘Chatter & Natter’- tafel leuk voor in jouw horecabedrijf? Onze favoriete Franse bakker, Dominique Ansel gaat online masterclasses verzorgen en weet jij welke chef is voorgedragen voor de Nobelprijs voor de vrede?

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Samenwerking rond de kerstboom van het Pulitzer Hotel | Thema Bijenkorf ‘Make Classic Fantastic’ 

Vanaf vrijdag 7 december worden de lichtjes in de tien meter hoge Deense spar van het Pultizer hotel ontstoken. De prachtig gedecoreerde kerstboom met grote parelmoer en gouden kerstballen is te bewonderen tussen de vijfentwintig grachtenpanden van het hotel. Speciaal voor dit jaar heeft Pulitzer Amsterdam de handen ineengeslagen met de Bijenkorf voor de decoratie. Het opvallende design van de boom is geïnspireerd op het thema van het bekende warenhuis; “Make Classic Fantastic”. Weer een leuke vorm van samenwerken, eerder was er een pop-up Pulitzer bar in de Bijenkorf met de speciaal voor dat evenement gecreëerde Bee’s Knee No.3 cocktail.

Swinkels Family Brewers scoort op duurzaamheid | Eerste Nederlandse brouwerij met derde Lean & Green ster

Swinkels Family Brewers heeft op het Factor 6 Congres van Connekt en Topsector Logistiek de derde Lean & Green ster ontvangen. Deze derde ster werd toegekend voor onder meer de vergroening van de logistiek van de bierbrouwerij in Lieshout. Het is de eerste bierbrouwerij in Nederland die de derde ster krijgt toegekend.

De Entree Awards

Maandagavond 26 november werden voor de 12e keer de Entree Awards uitgereikt. De oprichters van Conscious Hotels mogen zich beste horeca-ondernemers van 2018 noemen en Mads Voorhoeve werd uitgeroepen tot de beste bartender van Nederland. Hieronder alle prijzen die zijn uitgedeeld!

Ondernemers van het Jaar: Marco Lemmers en Sam Cohen, Conscious Hotels  / Best Hotel Design: Pillows Grand Hotel Ter Borch, Zwolle / Best Restyling: Thomas, Eindhoven / Best Cocktailbar: Flying Dutchmen Cocktails, Amsterdam / Daredevil: DeDAKKAS, Haarlem / Best Nightlife: Chin Chin Club, Amsterdam / Best Hotel Concept: SWEETS hotel, Amsterdam / Next Generation: Chin Chin Club, Amsterdam / Best Restaurant Design: De Restauratie, Eindhoven  / Best Hospitality Concept: Soho House, Amsterdam / Best Coffee Concept: 4850, Amsterdam / Best Restaurant Concept: The Streetfood Club, Utrecht / Best Bartender: Mads Voorhoeve, European Bartending School  / Best Barista: Rob Clarijs, De Zeeuwse Branding

Interieurontwerpbureau SMEELE wint Special Mention Award met ontwerp voor restaurant Fred

Jeroen Smeele, creatief brein en eigenaar van het Rotterdamse interieurontwerpbureau SMEELE, heeft in de prestigieuze designcompetitie van de German Design Council een Special Mention Award gewonnen voor het interieurontwerp van tweesterrenrestaurant Fred in Rotterdam.

Het interieur getuigt volgens de jury van “outstanding design quality”. De jury was vooral enthousiast over de gedurfde elementen in het tijdloze, elegante ontwerp die het interieur van chef-eigenaar Fred Mustert onderscheidend maken.

Tony’s chocoladefabriek | Achtbaan in fabriek in Zaandam

De chocoladefabriek met achtbaan van Tony’s Chocolonely komt er, niet zoals in plannen bekend gemaakt in Amsterdam maar in Pakhuis De Vrede in Zaandam. Lees er meer over op de website van het Parool.

The Alchemist in Kopenhagen | 50 gangen binnen 6 uur

De Deense chef Rasmus Munk gaat een belevenis creëren van je bezoek aan zijn nieuwe restaurant The Alchemist in Kopenhagen. The Alchemist gaat januari 2019 open en in zijn zaak gaat Munk experimenteren met eten wat een 50-gangenmenu oplevert dat in zes uur wordt geserveerd!

The Churchill Arms in Kensington verslaat elke pub in Londen wat betreft kerstversiering!

Het teken dat de kerstperiode is begonnen is de ‘lighting ceremonie’ in Londen van de kerstverlichting van The Churchill Arms. Er bevinden zich 80 kerstbomen rondom de kroeg en deze zijn versierd met maar liefst 18.000 lampjes.

Botsautootjes op ijs, gaaf om te zien!

De ijsbaan Elephant & Castle is op 29 november geopend en je kunt er naast de  gebruikelijke schaatssporten ook hun nieuwe attractie uitproberen. Je kunt er op de ijsbaan met botsautootjes rijden! Een zogenaamde ‘Bumper Cars on Ice’-ervaring!

Hotelkamers die overeenkomen of uw stemming beïnvloeden The Angad Arts Hotel

Wanneer u incheckt in het Angad Arts Hotel in St. Louis, Missouri, kunt u nadat u heeft gekozen tussen een queen- of kingsize bed, kiezen tussen geluk (geel), rust (blauw), of misschien is passie (rood) meer jouw stijl…. Groen staat voor verjonging! De hotelier heeft de inrichting van de kamers afgestemd op de stemming van zijn gast of de gast kan een keuze maken om zich te laten beïnvloeden door een bepaalde kleur. Bekijk het artikel op de website van Well and Good.

Plaatsnemen aan een ‘Chatter & Natter’-tafel

Aan een ‘Chatter & Natter’-tafel (een soort ‘Keuvelen & Babbelen’ tafel) kunnen gasten gaan zitten als ze graag met andere gasten praten. Denk aan supermarkten, community-cafés, grote en kleine cafés die hier aan mee kunnen doen. De organisatie willen graag dat een ‘Chatter & Natter’-tafel deel wordt van de dagelijkse cafécultuur. In het Verenigd Koninkrijk hebben 25 vestigingen van Costa Coffee en een paar andere organisaties een ‘Chatter & Natter’-tafel! Het enige dat u hoeft te doen, is een aankondigingsbordje op één tafel te plaatsen.

Dominique Ansel doceert de basis van de Franse patisserie

De Franse bakker Dominique Ansel gaat online masterclasses verzorgen waarin hij de basis van de Franse patisserie gaat doceren. De Cronut®-bedenker leert je in zijn eerste online klas alle technieken die essentieel zijn voor het maken van heerlijke Franse gebakjes en desserts. Je kunt zijn precieze methoden leren en zijn klassieke recepten aan je repertoire toevoegen maar ook leren van zijn textuur- en smaakinspiraties! Je kunt je hier abonneren.

Chef-kok José Andrés voorgedragen voor een Nobelprijs voor de vrede

Chef-kok José Andrés, die het wereldberoemde Minibar-restaurant in Washington D.C. runt, is voorgedragen door de politicus John Delaney voor een Nobelprijs voor de vrede. De Spaanse chef-kok trok ver buiten de culinaire wereld de aandacht toen hij het op zich nam om na de orkanen van 2017 naar Puerto Rico te vliegen om daar een ​​systeem op te zetten voor het voeden van mensen in nood. Hij en een leger vrijwilligers bouwden tijdelijke keukens in de gehavende regio en voedden meer dan twee miljoen mensen. Hij en zijn team boden soortgelijke hulp na de recente Californische bosbranden.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.