Treck Hostel | Indoor Camping

27-9-2017

Het weer in landen als Nederland en België is onvoorspelbaar, zelfs in de zomermaanden juli en augustus kan het dagenlang achter elkaar regenen. Dat is niet altijd leuk, zeker niet als je met een tentje op de camping staat. Het Treck Hostel in België pakt het daarom anders aan, je kunt je tent daar het hele jaar lang droog opzetten in een oud industrieel pand. Voorzien van alle gemakken!

Treck Hostel

Het Treck Hostel in Gent bestaat uit negen themacaravans en twee slaapzalen (5 en 13 bedden), voor reizigers op doortocht is er plek voor een tent waarin droog overnacht kan worden. Het pand, een oude steenbakkerij, is ingericht met oude banken, campingstoelen en hangmatten die bij de kringloop vandaan komen.

Naast de camping is er ook een bar aanwezig, die buurtbewoners en bezoekers van buiten naar het hostel moet lokken. ‘Dat is altijd onze insteek geweest. We willen van die twee aparte verhalen, een verhaal maken. Dus proberen we de buurt zoveel mogelijk bij dit toerismeproject te betrekken. De bar is bijvoorbeeld elke dag open voor de buurtbewoners’, vertelt Iris, één van de twee initiatiefnemers van de camping.

Een ander voorbeeld van hoe de buurt betrokken is het project is de ‘Fietskeuken’, die ook in het pand zit. Voor toeristen een plek om een fiets te huren, voor locals de plek om hun kapotte fiets naartoe te brengen. Ter vermaak worden er met regelmaat concerten georganiseerd, toegankelijk voor iedereen en een mooie manier om de boel levendig te houden.

Bonn

Het Treck Hostel is niet de eerste indoor camping die we zijn tegenkomen, vier jaar geleden schreven we al een stukje over het Basecamp Youth Hostel in Bonn, Duitsland. Ook daar staan caravans waar overnacht in kan worden, een tentje opzetten is (zover wij weten) daar echter niet mogelijk.

Website: Treck Hostel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.