TrashBot by CleanRobotics | Een slimme prullenbak die AI gebruikt

10-3-2020

  • Logo of CleanRobotics that created the TrashBot
  • Trashbot by CleanRobotics
  • Evolution of the TrashBot by CleanRobotics
  • The team of CleanRobotics at the PPG Arena

Recent werd het in de VS gevestigde robotbedrijf CleanRobotics uitgeroepen tot een halve finalist in de IBM Watson AI XPRIZE-competitie voor zijn TrashBot product. De TrashBot is een slimme prullenbak die AI gebruikt om afval te scheiden en te recyclen. Zo werkt het: afval wordt in de vuilnisbak gegooid waarna een klein klepje over de opening schuift. Het afval wordt geanalyseerd met behulp van robotica, computer vision en kunstmatige intelligentie om vuilnis te scheiden van  recyclebare materialen. TrashBot doet dit nauwkeuriger dan mensen, verzamelt afvalgegevens van hoge kwaliteit en laat bijvoorbeeld weten wanneer de afvalbak vol raakt. Cloud-connectiviteit geeft individuele klanten ook de mogelijkheid om te leren van de wereldwijde TrashBot-vloot waardoor het systeem in de loop van de tijd dus ook intelligenter wordt. Het heeft ook een monitor voor bedrijfscommunicatie, onderwijs en reclame.

De selectie tussen vuilnis en recyclebare materialen wordt door TrashBot veel nauwkeuriger gedaan dan door mensen. Het feit dat het systeem ook laat weten wanneer de vuilnisbak vol raakt, maakt TrashBot een perfecte oplossing voor congrescentra, commerciële gebouwen zoals winkelcentra, stadions, luchthavens, bus- en treinstations. Aangezien de druk om te recyclen de komende jaren zeker zal toenemen, kan een systeem zoals de TrashBot deze grootschalige locaties helpen om de onzekerheid rondom de recycling door mensen weg te nemen en daarnaast werkt het efficiënter.

CleanRobotics milt met de TrashBot op de markt van grootschalige locaties

Met de TrashBot richt CleanRobotics zich op grootschalige locaties die veel afval produceren: luchthavens, winkelcentra, stadions, enz. Het bedrijf begint TrashBot ook te verkopen aan kantoorgebouwen en andere bedrijven die grote hoeveelheden afval verwerken. Het bedrijf zegt dat zijn technologie recyclebare materialen en vuilnis met 90% nauwkeurigheid scheidt, tegen 30% nauwkeurigheid die typerend is voor conventionele methoden. Omdat afval niet goedkoop is en in de toekomst steeds duurder wordt, kan een apparaat zoals de TrashBot bedrijven helpen hun afval beter te scheiden en met behulp van de software kunnen ze zelfs de soorten materialen bijhouden die worden weggegooid en de hoeveelheid afval. Dat biedt weer inzichten voor discussies over de gebruikte materialen in de winkels, fastfoodrestaurants enz. binnen de locaties.

Deze wat oudere video laat goed zien hoe TrashBot werkt:

 

 

Website: CleanRobotics

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.