Tourist Tram Den Haag

15-4-2016

  • Tourist Tram - Foto Maurice Haak, Den Haag Marketing
  • Tourist Tram - Foto Maurice Haak, Den Haag Marketing
  • Tourist Tram - Foto Maurice Haak, Den Haag Marketing
  • Tourist Tram - Foto Maurice Haak, Den Haag Marketing
  • Tourist Tram - Foto Maurice Haak, Den Haag Marketing

Den Haag kan zich vanaf deze zomer meten met wereldberoemde steden aan zee als San Francisco, Melbourne en Lissabon. In juni start namelijk ‘The Tourist Tram’, een nieuwe verbinding met historische trams tussen het centrum en de zee. Toeristen kunnen met een kaartje voor één of meer dagen onbeperkt in- en uitstappen. Den Haag biedt hiermee – voor Nederlandse begrippen – een unieke attractie.

Tourist Tram

De Tourist Tram is het resultaat van een uitvraag van de gemeente onder ondernemers om met ideeën voor een toeristische hop-on hop-offverbinding te komen. Het Haags Openbaar Vervoer Museum is uiteindelijk door de gemeente geselecteerd om deze nieuwe verbinding te verzorgen.

Typisch Haags

De Tourist Tram is een typisch Haagse tram: crèmekleurig met groene bies, zoals deze vroeger ook in de stad rondreden. De route verbindt de historische binnenstad, het toekomstige Museumkwartier rond het Lange Voorhout, het Vredespaleis en het Kurhaus met elkaar en rijdt terug via onder meer de internationale zone en het Gemeentemuseum/Omniversum. In 2016 rijdt De Tourist Tram gedurende de zomerperiode de hele week, en verder in de weekenden en op feestdagen, elk halfuur tussen 09:30 en 17:30 uur. Een dagkaart voor onbeperkt in- en uitstappen gaat 14 euro kosten, een tweedagenkaart 18 euro. Kinderen tot 12 jaar kunnen voor 5 euro twee dagen mee.

Wethouder Karsten Klein (Economische zaken): “Den Haag trekt jaarlijks steeds meer bezoekers en is daarmee een toeristische stad van kaliber. Daar hoort een goede hop-on hop-offverbinding bij. Maar dan wel een originele, Haagse variant die stad en strand met elkaar verbindt: de historische tram dus, met een audiotoer die, behalve in verschillende andere talen, ook in het Haags beschikbaar is.”

Menno Yap van het Haags Openbaar Vervoer Museum: “We hebben een loods vol prachtig materieel, maar het allermooiste blijft natuurlijk om een tram echt te zien rijden. Met De Tourist Tram kunnen we inwoners én bezoekers van de stad laten meegenieten van onze historische trams. En bij speciale gelegenheden zoals Prinsjesdag en Koningsdag kunnen we eventueel ook andere bijzondere trams inzetten!”

Website: Tourist Tram The Hague

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.