Toneelstuk Gijsbreght van Aemstel keert terug naar The Dylan Amsterdam

28-12-2017

Op woensdag 3 januari 2018 presenteert Theater Kwast de voorstelling ‘Gijsbreght van Aemstel’ in The Dylan Amsterdam, exact 380 jaar na de eerste uitvoering van het iconische stuk. Op 3 januari 1638 opende met deze première de eerste Amsterdamse Schouwburg aan de Keizersgracht, precies op de locatie waar nu The Dylan Amsterdam staat. Mooi, klassiek initiatief van The Dylan.

Toneelstuk Gijsbreght van Aemstel in The Dylan

Theater Kwast is specialist in het spelen van theater uit de Gouden Eeuw en koppelt daarbij relevante historische locaties aan de opvoering van 17e -eeuwse theaterstukken. Voor The Dylan Amsterdam creëerde Kwast een voorstelling van een uur, die bezoekers door het gebouw voert om hen dit eeuwenoude theaterstuk én deze unieke locatie te laten ervaren.

Een verteller, drie acteurs en een muzikant leiden bezoekers door een verkorte vorm van het stuk en de resten van de Oude Schouwburg. Zo keert Gijsbreght terug naar de plek waar Joost van den Vondel het stuk bijna vier eeuwen geleden voor schreef.

Het woord ‘schouwburg’ is door Joost van den Vondel bedacht voor de eerste Schouwburg van Amsterdam (de ‘Duytsche Academie’), de locatie waar The Dylan Amsterdam zich nu bevindt. Details en kaartverkoop voorstelling: woensdag 03 januari 2018 is al uitverkocht maar zondag 7 januari 2018 is er een tweede uitvoering, aanvang 16:00 uur. Losse kaartjes kosten € 30 per persoon, inclusief een drankje na afloop. Er zijn ook kaartjes in combinatie met een “Gijsbreght inspired” 3-gangen diner in Bar Brasserie OCCO te koop. Kaartverkoop via sales@dylanamsterdam.com.

Over The Dylan Amsterdam

The Dylan Amsterdam (Keizersgracht 384) is gelegen in het hart van het centrum, op loopafstand van  belangrijke trekpleisters zoals het Anne Frank huis, de Bloemenmarkt, het Van Gogh museum, het Rijksmuseum, het Stedelijk museum en het Grachtenhuis. Daarnaast ligt het midden in het hippe en trendy winkeldistrict “de negen straatjes” waar men een variatie aan galerijen, boetiekjes, cafés en eetgelegenheden vindt. The Dylan heeft 40 kamers en suites. Restaurant Vinkeles is een onderdeel van The Dylan Amsterdam. Bekroond met een Michelinster sinds 2009. Het restaurant bevindt zich in een 18e-eeuwse bakkerij, omringd door oude ovens die in het verleden hebben gediend voor het bakken van broden voor het Ouderen & Armen Kantoor. In 2016 opende The Dylan Amsterdam Bar & Brasserie OCCO.

Website: The Dylan

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.