Tito’s Handmade Vodka | Wereldwijd snelst groeiende vodkamerk

21-3-2017

  • Tito´s
  • Tito´s
  • Tito´s
  • Tito´s

Vorige week was de officiële lancering van Tito’s Handmade Vodka in Nederland. Dit Amerikaanse  merk is wereldwijd het snelst groeiende vodkamerk met afgelopen jaar een groeipercentage van 64,5%. De vodka is 100% glutenvrij en gemaakt van mais met 40% alcohol en heeft geen toevoegingen van suiker of gelatine waardoor het dus een zuivere vodka is.

Bartender’s Favorite

Door de ultieme kwaliteit en zachtheid van de vodka wordt Tito’s wereldwijd geprezen door bartenders. Het is een perfect cocktailingrediënt en daarnaast zo verfijnd dat de vodka ook puur te drinken is. Tito’s gooit daarom ook hoge ogen bij verschillende wedstrijden waar deze ‘verfijnde vodka’ gevestigde namen als Ketel One, Absolut, Belvedère en Grey Goose achter zich laat. In 2001 won het dubbel goud bij de San Fransisco World Spirits Competition. Dit betekent dat alle juryleden unaniem goud gaven aan de vodka.

Tito’s Handmade Vodka

In 1995 bracht Tito Beverage (inderdaad, dat is zijn echte naam) zijn idee om een eigen microdistilleerderij te bouwen tot uitvoering. Hij kocht de allereerste vergunning om legaal te distilleren in Texas en stak al zijn spaargeld en het tegoed van maar liefst 19 creditcards in de bouw van zijn ‘pot stills’. In de begindagen sliep Tito samen met zijn hond naast de stills om ze lopend te houden. Alle flessen werden door hemzelf en een medewerker met de hand van etiketten voorzien. Tito’s vodka wordt nog steeds handgemaakt op hetzelfde stukje land waar het allemaal begon in Austin, Texas. Iedere batch wordt nog steeds door Tito zelf persoonlijk geproefd.

Martin’s Sporting Club

De Nederlandse lancering van Tito’s vond plaats in Martin’s Sporting Club. Deze sportsbar werd onlangs geopend op het Rembrandtplein in Amsterdam waar voorheen het Cooldown Café zat. In vergelijking met de gemiddelde sportsbar is Martin’s luxer en heeft het naast Sports ook nog drie andere pijlers: Music, Food en Drinks. Kwalitatief bar food, veel speciaalbieren maar ook een uitgebreide wijn- en cocktailkaart.

Website: Tito´s

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.