‘’Tijd om terug te bijten!’’ | Flanders Food Festival

8-9-2021

  • Flanders Food FestivalFlanders Food Festival

Disclaimer: This article is more for our Dutch and Belgian readers.

Onder het motto ‘Tijd om terug te bijten!’ organiseert Toerisme Vlaanderen, onder andere in samenwerking met Horeca Vlaanderen en de Vereniging voor Steden en Gemeenten, het Flanders Food Festival. Want Culinair Vlaanderen heeft er goesting in! Door Covid-19 bleef iedereen op zijn honger zitten, letterlijk en figuurlijk. De horeca heeft grote offers gebracht voor het algemeen belang en daarom wil het Flanders Food Festival dit najaar de horeca en culinaire sector een duw in de rug geven. Van 1 oktober tot en met 14 november 2021 vieren ze niet enkel lokale gastronomie met tal van horeca-initiatieven verspreid over gans Vlaanderen. Ze zetten ook onze fantastisch lekkere Vlaamse producten in de kijker met de Open Producenten Dag. Daarenboven krijgt het Flanders Food Festival met het prestigieuze ‘The World’s 50 Best Restaurants Awards’ in Antwerpen een kick-off van wereldformaat.

Leestijd: 2 minuten

Bruisend culinair

Vlaanderen bruist van culinair genot tijdens het Flanders Food Festival, want de Vlaamse horeca-ondernemers laten zich van hun beste kant zien. Al hun initiatieven worden verzameld op één groot platform waarop je meer dan een maand lang de lekkerste initiatieven en evenementen kan ontdekken. Aangezien inspanningen beloond mogen worden, worden onder de deelnemende horeca-ondernemers ook twee geheime en intieme concerten van twee verschillende Vlaamse topartiesten verloot. Zij zullen de culinaire beleving in één van de restaurants of bars krachtig ondersteunen met hun muzikale saus. Daarnaast kan het Flanders Food Festival ook rekenen op het enthousiasme van verschillende top-initiatieven zoals Flanders Finest, een delegatie van Jong Keukengeweld en een delegatie van de North Sea Chefs. Verder scharen verschillende stadsfestivals zoals Smaakmeesters, Smaakmeesters Deluxe, Proeft Boutique en het Oostendse Garnaalkrokettenfestival zich graag onder de Flanders Food Festival vlag.

Het Flanders Food Festival is er trouwens niet enkel voor de deelnemende initiatieven maar viert de volledige sector en zal met een nationale campagne iedereen oproepen om heerlijk te genieten van onze lokale en geroemde horeca. Onder de hashtag #degezelligstetafel wordt iedereen uitgedaagd om haar of zijn beleving te delen via de sociale en digitale media. De leukste tags en inzendingen maken kans op een etentje voor twee in één van de vele toprestaurants die Vlaanderen rijk is.

Vlaanderen epicentrum van de culinaire wereld

De timing van het Flanders Food Festival is geen toeval. In oktober strijkt het kruim van de internationale gastronomie neer in Vlaanderen. Van 1 t.e.m. 5 oktober is Antwerpen gaststad van de prestigieuze ‘World’s 50 Best Restaurants Awards’.

Over Event Flanders

In 2016 werd ‘EventFlanders’ opgericht: een gespecialiseerde cel die Vlaamse evenementen naar een hoger (internationaal) niveau tilt én jacht maakt op internationale evenementen. EventFlanders werkt in de schoot van Toerisme Vlaanderen, maar wordt ondersteund door het Departement Buitenlandse Zaken, het Departement Cultuur, Jeugd en Media en Sport Vlaanderen.

Website: Flanders Food Festival

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.