The World’s 50 Best Restaurants heeft de ‘Champions of Change 2024’ bekend gemaakt

30-4-2024

  • Caroline Caporossi and Jessica Rosval - RootsCaroline Caporossi and Jessica Rosval - Roots
  • João Diamante - Diamantes Na CozinhaJoão Diamante - Diamantes Na Cozinha
  • João Diamante, Caroline Caporossi and Jessica Rosval - RootsJoão Diamante, Caroline Caporossi and Jessica Rosval - Roots
  • World 50 Best 2024 LogoWorld 50 Best 2024 Logo

The World’s 50 Best Restaurants heeft recent de ‘Champions of Change 2024’ bekend gemaakt. Het zijn João Diamante, oprichter van Diamantes Na Cozinha in Rio de Janeiro en het duo Caroline Caporossi en Jessica Rosval achter Roots in Modena. Lees hun verhaal!

Leestijd: 2 minuten

The World’s 50 Best Restaurants eert helden uit de horeca   

The World’s 50 Best Restaurants heeft recent hun ‘Champions of Change 2024’ bekend gemaakt. Zij worden omschreven als de helden van de horeca die in de voorhoede staan van positieve actie en vooruitgang op lange termijn binnen de sector en hun gemeenschappen. De prijs, die uitgereikt wordt tijdens het komende The World’s 50 Best Restaurants 2024 programma, werd in 2021 gelanceerd om de onbekende gamechangers van de branche in het zonnetje te zetten. Dit in tijden dat de gastvrijheidssector zichzelf weer moest opbouwen na de pandemie. In 2021 schreven we ook over ‘Bid for Recovery’, een andere actie die The World’s 50 Best Restaurants indertijd had georganiseerd.

William Drew, Director of Content voor The World’s 50 Best Restaurants hierover: “Het werk dat deze mensen doen om bij te dragen aan een betere toekomst voor hun gemeenschap is bewonderenswaardig; we zijn blij dat we de ontwikkeling van zulke waardevolle projecten kunnen ondersteunen.”

Champions of Change 2024 | ‘Modena’s Roots’ door Caroline Caporossi en Jessica Rosval

Modena’s Roots is een door migrantenvrouwen geleid sociaal ondernemingsmodel, opgericht door Caroline Caporossi en chef-kok Jessica Rosval. In 2020 richtte het duo de Vereniging voor de Integratie van Vrouwen op, die als missie heeft om vrouwen middelen te bieden om zich te vestigen en tot bloei te komen. In 2022 openden ze samen met medeoprichtster Maria Assunta Ioele Roots, een zelfvoorzienend sociaal impactmodel waar migrantenvrouwen in Modena kunnen leren, werken en zelfvertrouwen opbouwen terwijl ze hun eerste stappen zetten op weg naar een carrière.

Caroline Caporossi en Jessica Rosval: “Wat een eer om deze erkenning te ontvangen. We zijn zo trots op onze afgestudeerden; het succes van Roots wordt mogelijk gemaakt door de waarde die zij elke dag weer naar onze keuken brengen en deze prijs is opnieuw een bewijs van het menselijk en economisch kapitaal van vrouwen overal ter wereld.”

Champions of Change 2024 | ‘Diamantes Na Conzinha’ door de Braziliaanse João Diamante

De Braziliaanse João Diamante is ook benoemd tot ‘Champion of Change 2024’ en is de oprichter van het sociale project Diamantes Na Cozinha (Diamanten in de Keuken), dat kook-, voedings- en gastvrijheid cursussen geeft aan jongeren in kwetsbare situaties.

Diamantes Na Cozinha creëert een nieuwe generatie talent en biedt nu plaats aan 100 studenten in semestercursussen. Eerder dit jaar opende Diamante zijn eigen restaurant in Rio, Diamante Gastrobar, waarvan de meerderheid van het personeel is afgestudeerd aan zijn school.

João Diamante hierover: “Uitgeroepen worden tot ‘Champion of Change 2024’ is een groot compliment en ik ben dankbaar voor de waardering voor ons werk. Dit project is gestart om mensen in sociaal kwetsbare situaties in Rio op weg te helpen naar een betere toekomst en ik ben er trots op dat ik dit kan delen met een wereldwijd publiek.”

Over The World’s 50 Best Restaurants

De volgende editie vindt plaats op 5 juni 2024 in Las Vegas als onderdeel van een programma van evenementen dat de zogenaamde entertainmenthoofdstad van de wereld voor een korte periode  zal transformeren tot het epicentrum van het culinaire universum. De lijst van The World’s 50 Best Restaurants 2024 wordt tijdens de prijsuitreiking op 5 juni in the Wynn in Las Vegas bekend gemaakt, in combinatie met meer schitterende culinaire evenementen in de dagen ervoor en erna.

Website: The Worlds 50 Best Restaurants

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.