Wereldwijde horeca veiling | Bid for Recovery by the World’s 50 Best Restaurants

6-7-2020

  • Bid for Recovery Auction
  • The full De Librije dining experience at the 'Bid for Recovery' auction
  • Exclusive dinner with Bob Nolet at the 'Bid for Recovery' auction
  • Ketel One bottles at the 'Bid for Recovery' auction
  • Bid for Recovery Auction

Tot zondag 12 juli hebben alle foodies de mogelijkheid om gastronomische ervaringen bij de beste chef-koks ter wereld te bieden. De ‘Bid for Recovery’ veiling wordt georganiseerd door de organisatie achter The World’s 50 Best Restaurants. De 50 beste ‘Bid voor Recovery’-veiling is het grootste wereldwijde evenement in zijn soort met als doel fondsen te werven die direct en tastbaar financiële steun bieden aan restaurants wereldwijd, nu ze uit de Covid-19-pandemie komen. De veiling is een belangrijk onderdeel van het ‘50 Best for Recovery’-programma‘, dat vorige maand werd aangekondigd, in samenwerking met de oprichters van S. Pellegrino & Acqua Panna.

De ‘Bid for Recovery’-veiling van de bevat meer dan 100 buitengewone wereldwijde gastronomische ervaringen waarop je kunt bieden, maar ook uit zeldzame en beperkt beschikbare producten. Zo veilt restaurant De Librije (***) een arrangement met daarin een food-wine pairing met Jonnie en Thérèse Boer, een diner in hun nieuwe Brass Boer Thuis restaurant, een overnachting in Librije hotel inclusief ontbijt en een lunch in De Librije. Tot nu toe is hierop 6 keer geboden en staat het bedrag op 1350 pond. 50BestRestaurants hebben ook een e-kookboek gelanceerd met eenvoudige lockdown recepten van chef-koks, in ruil voor een minimale donatie van 8 pond. De opbrengst van dit e-kookboek gaat ook naar het 50 Best Recovery Fund. 

Highlights van de veiling ‘Bid for Recovery’

Een dag met Mauro Colagreco van restaurant Mirazur in Menton, Frankrijk. Mauro en Julia Colagreco verwelkomen twee gelukkige gasten in het idyllische Menton, bezoeken de beroemde tuinen van Mirazur om producten te selecteren, ontmoeten de vissers die de verse vis aan het restaurant leveren en lunchen met Chef Mauro in zijn biologische Pecora Negra pizzeria. De gelukkige gasten mogen ook gerechten proeven in de ‘creatieve keuken’ van Mirazur, het team ontmoeten en genieten van het volledige, nieuw ontwikkelt proefmenu, voordat ze vertrekken met een set wijnglazen en een kistje wijn.

Een ‘incrennible’ ervaring in Atelier Cren in San Francisco. Deze werkelijk unieke prijs omvat een dag op de Bleu Belle Farm van chef-kok Crenn met activiteiten als fermentatie, bijenteelt en de productie van olijfolie. Een exclusieve wijnproeverij met een gerenommeerde Californische wijnmaker wordt gevolgd door het diner met het proefmenu in Atelier Crenn. De volgende dag zal de gerenommeerde banketbakker Juan Contreras de gasten een masterclass over het maken van chocolade geven. De ervaring eindigt met een avondje dineren en drinken bij Petit Crenn.

Dit zijn twee voorbeelden, maar op de ‘Bid for Recovery’ veiling kun je bieden op ervaringen die plaatsvinden over de hele wereld! Zoals in Singapore (accommodatie in de iconische Marina Bay Sands Hotel, diner in restaurant Odette en in Burnt Ends en nog veel meer). Maar ook een ultieme driedaagse Peruaanse voedselsafari met eetbelevenissen in zowel restaurant Central als restaurant Kjolle in Lima. Extra veilingen:

– Ultieme Delhi food experience voor vier personen met het accent op Indiase gerechten, India

– Driedaagse culinaire safari in São Paulo met A Casa do Porco, Brazilië

– Cocktail masterclass, diner en overnachting in suite in het iconische Connaught Hotel, Londen, UK

– Eten, drinken, winkelen & clubbing in Berlijn met Nobelhart & Schmutzig, Duitsland

– Overnachting in het Soča-dal met Ana Roš uit Hiša Franko, Kobarid, Slovenië

– Vis- en feestdag met Florilège in Tokio, Japan

– Gastronomie en cultuur in Wenen met eten bij restaurant Steirereck, inclusief helikoptertour, Oostenrijk

– Proeverij met Édgar Núñez van Sud777 in Mexico stad, Mexico

– Drie dagen gastronomische ontdekking in Moskou o.a. bij de restaurants White Rabbit en Selfie, Rusland

– Hong Kong verkennen met Richard Ekkebus van restaurant Amber; suite in The Landmark hotel, Hong Kong

– En verder kun je bieden op zeldzame flessen sterke drank, kunstwerken van chef-koks, privé-kooklessen, rondleiding door een wijnstreek, zeilreizen en exclusieve proeverijen.

De opbrengst gaat naar het herstelfonds voor restaurants, bars en non-profitorganisaties die de sector ondersteunen

Om bij te dragen aan het wereldwijde herstel van de horeca zal 50 Best alle opbrengsten van het herstelfonds op de volgende manieren uitkeren aan restaurants, bars en non-profitorganisaties die de sector ondersteunen:

– Rechtstreekse subsidies: 50 Best zal directe bijdragen leveren aan restaurants en bars met subsidies tot 5.000 dollar per bedrijf. De aanvragen zullen in juli (exacte datum volgt) openstaan voor onafhankelijke restaurants en bars uit alle landen. Uitgekeerd wordt volgens een aantal criteria die in de komende weken zullen worden gepubliceerd. 50 Beste Restaurants is toegewijd om ervoor te zorgen dat de fondsen worden uitgekeerd aan bedrijven die worden geleid door personen met verschillende achtergronden.

– Non-profit organisaties: 50 Best zal extra donaties doen aan een aantal liefdadigheidsorganisaties die restaurants en hun personeel ondersteunen, evenals organisaties die zich inzetten om diegene die het nodig hebben te voeden. Bijvoorbeeld: Lee Initiative’s Restaurant Reboot Relief Program en Black Urban Growers, beide in de VS; Nosso Prato in Brazilië; het Eat Out Restaurant Relief Fund in Zuid-Afrika; de National Restaurant Association of India’s Feed the Needy campagne; Horeca Next in België; Italië’s Ambasciatori del Gusto; de onlangs opgerichte Singapore Cocktail Bar Association; en Chefs for Spain, de Spaanse tak van World Central Kitchen.

– 1 miljoen maaltijden: 50 Best Restaurants zal ook samenwerken met de Social Gastronomy Movement, een wereldwijd netwerk van liefdadigheidsorganisaties in 38 verschillende landen, om te doneren aan hun campagne om 1 miljoen maaltijden te verstrekken aan diegene die dit het hardst nodig hebben.

E-kookboek | Thuiscomfort

50 Best for Recovery heeft ook een e-kookboek genaamd ‘Home Comforts’ gepubliceerd. In dit boek staan eenvoudige lockdown recepten van de beste chef-koks en barmannen ter wereld. Het werd op 1 juli onthuld en kan worden gedownload in ruil voor een minimale donatie van 8 pond. Het geld dat met het e-kookboek wordt opgehaald, gaat ook rechtstreeks naar het 50 Best Recovery Fund.

 

Website: 50 Best for Recovery

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.