The Tasting Room | Offline flagship store van webwinkel Our Daily Bottle

20-7-2020

  • The Tasting Room by our daily bottle credits by Kantoor Kontent
  • The Tasting Room by our daily bottle credits by Kantoor Kontent
  • The Tasting Room by our daily bottle credits by Kantoor Kontent
  • The Tasting Room by our daily bottle credits by Kantoor Kontent
  • The Tasting Room by our daily bottle credits by Kantoor Kontent
  • The Tasting Room by our daily bottle credits by Kantoor Kontent

Op donderdag 16 juli 2020 opende ‘Our Daily Bottle’ de deuren van haar unieke hybride retail wijnconcept ‘The Tasting Room’ op de Vlaamsekaai in Antwerpen. The Tasting Room is de gloednieuwe offline showroom en flagship van digitale vernieuwer Our Daily Bottle: een succesvolle startup webwinkel met wijnabonnementen. Onderneemster Isabeau Sas, bezieler van beide concepten, daagt hiermee traditionele retail uit en speelt heel handig in op een combinatie van online en offline om alles in het teken van wijnbeleving te zetten.

Leuk concept om als wijnliefhebber te gaan bezoeken als je een dagje naar Antwerpen gaat! We zien steeds meer concepten die online zijn begonnen nu weer een fysiek offline concept op de markt brengen. Sinds vorig jaar opent zelfs Coolblue stadswinkels.   

The Tasting Room by Our Daily Bottle | Drempel van het wijnwinkelen verlagen

In The Tasting Room wordt de drempel van het wijnwinkelen verlaagd. Je hoeft niet te kiezen op goed geluk, of met veel moeite aan de wijnhandelaar uit te leggen wat je nu precies graag drinkt. Je kan alles zelf makkelijk proeven, dankzij enomatic machines en software. Enomatic machines zijn automatische wijndispensers waar de klant door middel van zelfbediening de wijnen uit de webshop van Our Daily Bottle kan proeven én ook ineens online kan aankopen.

“Terwijl klassieke retailers nog online hun weg aan het zoeken zijn, zie je nu reeds online-first retailers experimenteren met offline showrooms. De toekomst van retail ligt dan ook in meer phygital benaderingen, waarbij consumenten ervaringen kunnen opdoen en genieten van een ontzettend vlotte bediening. Consumenten leren graag bij over wijnen. Ze zoeken kennis, en een goed verhaal om aan hun gasten te vertellen. In klassieke retail werkt de keuze vaak verlammend. Met The Tasting Room by Our Daily Bottle laten ze zien dat genieten en leren van wijnen perfect kan samengaan met de snelheid van een online retailer”, aldus Tom Palmaerts, trendwatcher.

Digitale interactie

The Tasting Room is niet alleen een plek om wijn te proeven, kopen en drinken, maar ook om er iets over bij te leren. Je kan er terecht voor wijncursussen en begeleide digitale degustaties met de wijnmakers. The Tasting Room is interactief opgebouwd, met touch screens en QR-codes. Wil je iets meer weten over de wijnen? Scan de QR-code en de wijnmaker geeft je uitleg. Vind je de wijn lekker? Scan de QR-code en zet hem in je online winkelmandje. De volgende dag staat je aankoop voor de deur. Geen klassieke wijnwinkel dus, maar een phygital blend van retail en e-commerce. Een concept dat nog niet in de wijnwereld van België bestaat.

Our Daily Bottle

Our Daily Bottle deed 4 jaar geleden veel stof opwaaien als eerste online wijnabonnement en frisse e-commerce start-up. Onderneemster Isabeau Sas wou de versufte wijnhandel nieuw leven inblazen en wijn weer hip en trendy maken voor een jongere generatie consumenten. De start-up evolueerde dit jaar naar een scale-up dankzij een exponentiële groei. Met dit hybrid retailconcept wil Our Daily Bottle de volgende stap zetten in het groeiverhaal.

 

Website: The Tasting Room by Our Daily bottle

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.