The Tapas Factory | Aan de slag met empanadas

14-12-2018

  • EmpanadasEmpanadas
  • EmpanadasEmpanadas
  • EmpanadasEmpanadas
  • EmpanadasEmpanadas
  • EmpanadasEmpanadas

The Tapas Factory is een producent van kleine en hoogwaardige snacks; tapas, mezzes, antipasti en allerlei soorten fingerfood, zoals Spaanse en Colombiaanse arepas, kroketjes en nu ook empanadas. Empanadas zijn nog relatief onbekend bij het grote publiek. Ze bestaan uit gevulde deegwaar die gefrituurd of in de oven afgebakken kunnen worden. Via The Tapas Factory kunnen restaurants één van de vele smaken bestellen. Ook bieden ze de optie om je eigen empanada met vulling samen te stellen. We zagen toevallig dat ook restaurant Tabú in Leiden waarover we gisteren schreven, empanadas op de menukaart heeft staan. 

Waar komt deze trend vandaan?

Door de eeuwen heen hebben de Empanadas – ontstaan uit het Latijnse werkwoord empanar, wat inpakken betekend – een flinke reis gemaakt. Het grote aantal Spaanse en Portugese immigranten in de 15e eeuw naar Latijns-Amerika hebben dit gerecht daar geïntroduceerd, waar het met open armen werd ontvangen. Ieder land gaf zijn eigen invulling aan deze snacks of gebruikte het als een maaltijd. Zo werden de verschillende vullingen overal geadopteerd.

In het moderne Europa en nu ook in Nederland hebben de vele streetfood festivals, verschillende toko’s en uiteraard de Latijns-Amerikaanse gemeenschap deze heerlijke gerechten populair gemaakt. Ze zijn zelfs in de schappen van supermarkten te vinden.

The Tapas Factory

Bij The Tapas Factory kunnen restaurants vele soorten empanadas bestellen. Zij produceren empanadas in verschillende maten (6 – 13 cm / 25 – 125 gram) met de meest uiteenlopende vis, vlees, vegetarische of veganistische vullingen voor bereiding in de oven of frituur. De empanadas worden gemaakt met verse ingrediënten, van tarwe of maisdeeg, en zonder de toevoeging van conserveringsmiddelen of smaakversterkers. Ook is het mogelijk om empanadas met je eigen vulling, te bestellen!

Website: The Tapas Factory

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.