The Standard | #RingYourRep

19-9-2017

Het formatieproces van het nieuwe kabinet duurt inmiddels zo lang dat je soms weleens zin hebt om de telefoon te pakken, ze op te bellen en te vragen of het allemaal een tikkeltje sneller kan. In New York kan dit sinds kort bij de ‘The Standard’ hotels. Bij één van de hotels, The Standard High Line, staat buiten een telefooncel waar je je boodschap voor leden van het ‘House of Representatives’ kunt achterlaten onder de noemer #RingYourRep. Ook de hotelkamers van al hun hotels hebben een directe verbinding die kant op. Leuk idee voor hotels in Den Haag?

#RingYourRep

Bij The Standard hebben ze de afgelopen maanden nagedacht over wat ze als hotel konden doen om het ‘positief activisme’ te ondersteunen. Tijdens het brainstormen kwam één constante naar voren: laat je horen! Je kunt zoveel doen om het verschil te maken maar je stem laten horen is en blijft het meest gemakkelijk.

Met dit in het achterhoofd is gezocht naar de beste manier. De uitkomst is directe lijnen vanuit de hotelkamers en een telefooncel die in directe verbinding staan met het Amerikaanse House of Representatives, bij ons de Tweede Kamer. Hiermee willen ze iedereen aansporen hun stem te laten horen over punten die spelen in de samenleving. Of het nu gaat om immigratie, het milieu of gezondheidszorg. Er worden geen kosten gerekend voor het gesprek en voor iedereen die niet weet hoe het werkt ligt er een simpel instructieformulier klaar dat alles stap voor stap uitlegt.

Trrringgg in Nederland

Met het formatieproces dat nu al maanden aan de gang is lijkt het ons geen slecht idee om soortgelijke telefooncellen ook in Nederland te plaatsen. Ook hier is het namelijk mogelijk om in contact te komen met leden van de Tweede Kamer. Wie zou jij als eerst bellen?

Website: #RingYourRep

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.