THE SKYNIGHT by Molteni&C and GREEN Gastrobar

8-7-2022

  • GREEN Gastrobar by Peter LuteGREEN Gastrobar by Peter Lute
  • Molteni&C Dada flagship storeMolteni&C Dada flagship store
  • The terrace of GREEN Gastrobar by Peter LuteThe terrace of GREEN Gastrobar by Peter Lute
  • The terrace of GREEN Gastrobar in the Valley buildingThe terrace of GREEN Gastrobar in the Valley building

Recent hebben chef Peter Lute en zijn vrouw Marieke GREEN Gastrobar geopend in het Valley gebouw in Amsterdam Zuid. Samen met Molteni&C hosten zij elke vrijdag vanaf 19.00 uur tot middernacht: THE SKYNIGHT. Geniet van een amazing 360° sunset over Amsterdam vanuit het penthouse van architectonisch hoogstandje Valley. Onder het genot van de fijnste drankjes en verrassende vegetarische culinaire creaties van GREEN. Met iedere week livemuziek en gelimiteerde seating. Waar exclusief nog echt exclusief is en de aandacht voor de gast on-Amsterdams. Genieten op grootse hoogte in een stijlvolle, sophisticated omgeving.

Wij hebben de sfeer op deze nieuwe internationale hotspot geproefd! Onze collega Leonie van Spronsen die een aantal jaren in New York heeft gewoond vergeleek het met Restauration Hardware in het Meatpacking District. Alhoewel het Valley gebouw natuurlijk veel hoger is en een veel spectaculairder uitzicht biedt.    

Leestijd: 3 minuten

GREEN Gastrobar

GREEN Gastrobar is grootstedelijk, relaxed en werelds met een adembenemend uitzicht over de mooie stad. De menukaart is vegetarisch met ingrediënten van eigen bodem. Vis en vlees is er in de vorm van een bijgerecht. Geserveerd in een uiterst pure stijl. De ‘Green Table’ is een parade van vegetarische gerechtjes. Deze wil je niet missen. Met deze stijl slaat Peter Lute met zijn team een brug naar de, in zijn ogen, vanzelfsprekende toekomst van de gastronomie. Peter & Marieke wonen inmiddels in de Noordoostpolder. Daar komen veel van de ingrediënten vandaan en bouwen ze de komende 2 jaar aan een zelfvoorzienende plek met nog een restaurant. Op hun website valt te lezen dat dit restaurant LUTE gaat heten. Dan ontstaat er een unieke combinatie van een aantal hectare op zeeniveau in Kraggenburg en het hoogste restaurant en skybar van Amsterdam.

THE SKYNIGHT

Iedere vrijdag van 19.00 tot 00.00 uur is het tijd voor THE SKYNIGHT. Gelimiteerde seating. Compleet arrangement €295,- per persoon. Te boeken via Green Gastrobar. Adres: Beethovenstraat 305, (entree via Molteni Dada store), 26ste verdieping in Amsterdam-Zuid

De Molteni&C|Dada Flagship Store

De Molteni Group opende onlangs in samenwerking met Co van der Horst de Nederlandse Molteni&C|Dada Flagship Store aan de Amsterdamse Zuidas. Een volledig innovatief concept, dat maar liefst drie verdiepingen van Valley beslaat, één van de meest prestigieuze gebouwen in de omgeving. De Molteni&C|Dada Amsterdam Flagship Store beschikt over meer dan 800m2 verdeeld over de begane grond, 26e en de 27e verdieping, met privélift te bereiken. Op de 26e verdieping bevinden zich GREEN gastrobar, twee ruime lounges en het fenomenale dakterras. Een grote wenteltrap verenigt de 26e met de bovenste verdieping voor een verdere onderdompeling in de Molteni&C|Dada- ervaring met 360° uitzicht over de stad. Vincent Van Duysen, creative director bij Molteni&C|Dada, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de Flagship Store. Het resultaat is een indrukwekkende setting van Molteni&C|Dada collecties, die een warme en gastvrije ruimte creëren.

Co van der Horst

Co van der Host, één van de meest toonaangevende Nederlandse bedrijven op het gebied van exclusieve interieurs, is opgericht in 1905 en wordt momenteel gerund door de vierde generatie van de familie, de broers Edwin en Stephan. Het familiebedrijf is een autoriteit in Nederland op het gebied van high-end interieurdesign en inspiratie. Co van der Horst draagt met trots de titel Hofleverancier, heeft vele internationale opdrachtgevers en exclusieve samenwerkingen met bekroonde ontwerpers over de hele wereld. Samen met de in-house partners vormt Co van der Horst een one-stop-shop waar je tevens terecht kunt voor keukens, badkamers, maatwerk vuuroplossingen, kunst, parketvloeren en beeld & geluid.

Website: GREEN Gastrobar, Co van der Horst & Molteni Group

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.