The Simple Greek | Interessant, Grieks fastcasual-concept in de VS

17-9-2019

  • The Simple Greek - exterior Dresher,PA
  • The Simple Greek - bowl
  • The Simple Greek - ComboMeal spicy
  • The Simple Greek - exterior Midland, GA
  • The Simple Greek - Falafel chips with sauce
  • The Simple Greek - interior Raleigh, NC
  • The Simple Greek - pita
  • The Simple Greek

‘The Simple Greek’ herdefinieert het traditionele Griekse restaurant met een interactief concept dat ingrediënten van hoge kwaliteit, open keukens en Griekse sfeer combineert in een fastcasual setting. In ‘The Simple Greek’ een concept uit Pennsylvania, creëren gasten pitabroodjes of bowls met Mediterrane ingrediënten zoals giros vlees, gegrilde kip of biefstuk, tzatziki-saus, fetakaas en garbanzo-bonen. Dit concept is één van de snelst groeiende concepten voor franchiserestaurants in de VS. Het speelt in op de populariteit en gezondheidsvoordelen van het bekende Mediterrane dieet en is een ‘build-your-own’-concept. Tijdens de ‘National Restaurant Show 2019’ werd ‘The Simple Greek’ genoemd als een snelgroeiend, opkomend concept door Technomic Inc, het toonaangevende strategische onderzoeks- en analysebedrijf voor de voedingsindustrie in de VS.

We hebben nog geen soortgelijk concept gezien in Europa, maar we houden van Grieks eten en het fast-casual concept van ‘The Simple Greek’ klinkt verleidelijk! En wie houdt er niet van een concept waar men op de website heeft staan: ‘We have OPA’? Dit staat bij ‘The Simple Greek’ voor O (Outstanding service), P (Passion for the brand) en A (Awesome food). Hun slogan is ‘Eat Fresh, Eat Simple, Eat Greek’. Hoewel ze momenteel nog niet bezig zijn met het franchisen van het concept buiten de VS, zijn we er vrij zeker van dit concept in Nederland ook succesvol zou zijn. 

Het concept achter ‘The Simple Greek’

Bij ‘The Simple Greek’ creëren de gasten hun eigen Griekse maaltijd op basis van hun smaak. De eerste keuze die moet maken: wil je een bowl of een pitabroodje dat vers voor je wordt gemaakt terwijl je aangeeft wat je erin wilt. De keuze bestaat uit een verscheidenheid aan vers bereide eiwitten, verse groenten en toppings, vers gemaakte sauzen en geïmporteerde kruiden. Ze bieden ook een verscheidenheid aan zelfgemaakte bijgerechten, nagerechten en drankjes.

Bekijk deze video over het concept.

De oorsprong van het concept

‘The Simple Greek’ is opgericht door Marcus Lemonis in 2015. Marcus Lemonis is gastheer van de CNBC realityshow ‘The Profit’, waarin hij investeert in worstelende bedrijven en het tij probeert te keren. Marcus wilde altijd al een gelegenheid vinden om zijn liefde voor Grieks eten met de wereld te delen en het concept was meteen een succes. Sinds 2016 wordt het concept gefranchised en hierdoor heeft het concept een boost gekregen. Ze hebben momenteel 33 locaties in 16 staten. Er liggen plannen voor meer dan 50 open restaurants tegen het einde van 2019. Het franchiseconcept werkt volgens het beroemde, ‘People, Process and Product’ -principe van Marcus Lemonis.

People: “100% van het succes kun je toeschrijven aan de mensen met wie je jezelf omringt.” – Marcus Lemonis

Process: het proces is eenvoudig met een ‘build-your-own’ bestelproces.

Product: het product is authentiek, het Griekse eten wordt gemaakt met verse en geïmporteerde premium ingrediënten en verwerkt in het zicht van hun gasten met authentieke familierecepten. Ze leggen veel nadruk op kwaliteit en smaak, met behulp van zelfgemaakte recepten zonder conserveermiddelen, additieven of MSG.

Website: The Simple Greek

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.