The S.Pellegrino Young Chef Academy Brain Food Forum | Livestream op zaterdag 30 oktober

22-10-2021

  • The S.Pellegrino Young Chef Academy Brain Food Forum - credits Alberto Grasso

Op zaterdag 30 oktober vindt voor het eerst ‘The S.Pellegrino Young Chef Academy Brain Food Forum’ plaats, een uitwisseling van kennis en ideeën tussen jonge chef-koks en negen van de bekendste chefs ter wereld. Een uitzonderlijke kans voor zowel professionals uit de industrie als voor fijnproevers om dit forum met deze bekende chefs te volgen.

Het evenement wordt gehouden tijdens de grote finale van S.Pellegrino Young Chef 2019-2021 en wordt samengesteld door Fine Dining Lovers met als gastheer, hoofdredacteur Ryan King. De belangrijkste thema’s ‘Taste & Creativity’ zijn gekozen om de kernwaarden van de S.Pellegrino Young Chef Academy te herhalen: een online educatief platform dat is opgericht om divers talent in de wereld van de gastronomie aan te trekken, te verbinden en te koesteren. Het Brain Food Forum is op zaterdag 30 oktober van 9.30-12.30 uur (Centraal-Europese zomertijd) te zien via een livestream op Fine Dining Lovers. Aanmelden is de enige vereist. Door verder te lezen kom je meer te weten over de koks die het evenement bijwonen.

Leestijd: 2 minuten

Wat kun je verwachten van ‘the S.Pellegrino Young Chef Academy Brain Food Forum’?

Dit zijn de chefs die het forum bijwonen: Massimo Bottura, Virgilio Martinez, Mauro Colagreco, Manu Buffara, Clare Smyth, Andreas Caminada, Gavin Kaysen, Pim Techamuanvivit en Enrico Bartolini. Zij zijn via een livestream te volgen en wisselen onderling en met jonge chefs kennis en ideeën uit rondom de thema’s ‘Taste & Creativity’.

Het inaugurele evenement vindt plaats in Milaan, waar Massimo Bottura en Virgilio Martinez de thema’s Smaak & Creativiteit zullen bespreken, waarbij zij zullen demonstreren hoe creativiteit, de zoektocht naar smaak en ontdekkingen niet alleen resulteren in heerlijk eten, maar ook levens kunnen veranderen. Naast Bottura en Martinez zullen er op het forum nog zeven andere wereldberoemde chefs aanwezig zijn: Mauro Colagreco (Italiaans-Argentijnse chef-kok in het drie-Michelin-sterrenrestaurant Mirazur in Menton, Frankrijk), Manu Buffara (executive chef en eigenaar van Manu in Curitiba, de culinaire top uit Brazilië), Clare Smyth (de eerste en enige vrouwelijke chef-kok die een restaurant met drie Michelinsterren in het VK runt), Andreas Caminada (op 33-jarige leeftijd verdiende hij al drie Michelinsterren en toont momenteel zijn visie op gastronomie in het historische 13e-eeuwse kasteel van Schauenstein, Zwitserland), Gavin Kaysen (winnaar van de James Beard Award en één van de mentoren van de non-profit Mentor BKB Foundation (voorheen Bocuse d’Or USA Foundation), Pim Techamuanvivit (eigenaar van Nari, Kamin en het met een Michelin-ster bekroonde Kin Khao in San Francisco, en het met een Michelin-ster bekroonde Nahm in Bangkok in 2019) en Enrico Bartolini (drie-sterren Michelin-chef oorspronkelijk uit Toscane, één van de slimste gastronomische talenten van Italië en de wereld). Deze ‘zeven wijzen’ vormen een panel van experts die vragen beantwoorden en deelnemen aan de discussie rond de thema’s.

Jonge talenten en eerdere winnaars van de S.Pellegrino Young Chef-competitie, Mitch Lienhard (VS, 2016) en Mark Moriarty (VK & Ierland, regio, 2015) zullen ook aanwezig zijn om de verwachtingen van jonge chef-koks van vandaag en hun ervaringen in de industrie te verduidelijken.

Blijf het Brain Food Forum volgen

Het S.Pellegrino Young Chef Academy Brain Food Forum blijft plaatsvinden op verschillende locaties over de hele wereld en biedt inzicht over verschillende thema’s met als doel directe toegang te bieden tot kennis van mondiale grootheden in de horeca. Nogmaals dit keer is het evenement hier te volgen.

Website: Fine Dining Lovers

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.