The Roast Room | Opening nieuwe slagerij

29-11-2016

  • The Roast Room - Butcher-to-table
  • The Roast Room - Butcher-to-table
  • The Roast Room - Butcher-to-table

Vanaf 5 december opent de slagerij van The Roast Room haar deuren voor de consument. Hierdoor hoef je geen tafel meer te reserveren voor het kwalitatief hoogwaardige vlees van het vleesrestaurant, maar kun je ook thuis genieten van de meest heerlijke stukken vlees. Met de opening van de nieuwe slagerij speelt The Roast Room in op de butcher-to-table trend.

Slagerij van The Roast Room

The Roast Room, in 2016 uitgeroepen tot beste vleesrestaurant van Nederland, is een unieke vleesbelevenis. Echte liefhebbers kunnen hier terecht voor de mooiste stukken vlees, burgers, vleeswaren en worsten uit eigen slagerij. “De slagerij is een verlengstuk van de keuken, waarmee ik het ambacht wil laten zien. We willen het hele dier verwaarden.” aldus chef en eigenaar Michiel Deenik. Met The Roast Room wil Deenik de slager op een voetstuk zetten.

De Slager

De man achter de slagerij van The Roast Room is Pim Dijkstra. Als slager heeft hij alle titels die je behalen kunt. Bij zowel The Roast Room als de slagerij wordt alleen het beste van het beste vlees verkocht. Denk hierbij o.a. aan O’Sullivan dry aged-, Grainfed-, Wagyu-, Rubia- en Simmentaler rundvlees. Ook kun je bij elk stuk vlees een uitgebreid bereidingsadvies krijgen, waardoor je ervoor zorgt dat je steak (bijna) net zo lekker smaakt als in het restaurant. Daarnaast heeft de slagerij diverse kruiden, sauzen en andere producten om het vlees te complimenteren.

Butcher-to-table trend

Als tegenhanger voor de steeds populairder wordende ‘Vegetarische Slager’-concepten die we wereldwijd spotten, zien we ook steeds meer ‘vlees- of vis juweliers’. Zowel in de restaurant- als  de vis en slagers bedrijven. De focus bij deze bedrijven is op design en het verkopen van alleen het beste van het beste op gebied van hun product, echte ‘nose-to-tail butchers’. Soms worden deze ook gecombineerd; een ambachtelijke slagerij met restaurant – in dit geval kun je beter spreken over een butcher-to-table restaurant. Een voorbeeld: gebakken varkensstaart of gebakken kippenhartjes eten bij Parts & Labor in Baltimore.

Website: The Roast Room

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.