The Museum of Candy | Opent deze zomer in New York

5-3-2018

  • Credits: The Food Network

The Museum of Candy opent deze zomer in New York. Je vindt er ’s werelds grootste selectie aan snoep om te fotograferen, van te leren maar vooral om te ETEN! Het museum is een initiatief van Sugar Factory en is de eerste van in totaal drie geplande musea. In totaal wordt er 30.000 m2 aan snoepwonderland in het hart van de stad gebouwd.

The Museum of Candy

Het 30.000 vierkante meter grote museum zal naast de 15 (snoep)thema-ruimtes ook een dessertmarkt aanbieden, een full-service restaurant en een openlucht Sugar Factory-café. Bezoekers zullen meer dan honderd gedenkwaardige momenten tegenkomen in het museum, waaronder ’s werelds meest indrukwekkende eenhoorn, volledig versierd met snoep. Daarnaast is er ook een megagrote gummy beer te vinden en zijn er verschillende interactieve installaties.

“Snoepjes, traktaties en plezier! Het idee om een snoepmuseum te maken, is ontstaan uit de fantasie van mijn nieuwsgierige kinderen en mijn eigen dromen over een magisch snoepland”, zegt Sugar Factory-oprichter Charissa Davidovici. “Ook komt er inspiratie bij onze Sugar Factory gasten vandaan, die foto’s maakten van onze gerechten bij onze levensgrote Candy Dot-muur. New York City is de perfecte locatie voor dit museum, dit is het epicentrum op het gebied van entertainment – we kunnen niet wachten om dit concept wereldwijd uit te rollen.”

Geïnspireerd door de levendige, speelse sfeer die te vinden is in de Sugar Factory-winkels over de hele wereld, zal het Museum of Candy een plek zijn voor mensen die zich graag nog even kind willen voelen. Van de begane grond tot aan de bovenverdieping zullen gasten overweldigd worden met muurschilderingen van eetbaar snoep, live kunstwerken van lokale artiesten en muzikale optredens. Het museum zal ook speciale privé tours aanbieden aan iedereen die op zoek is naar een exclusief, met snoep gevuld feest in het allereerste Museum of Candy.

Na een wandeling door het museum komen bezoekers uiteindelijk bij de eerste dessertmarkt ter wereld. Hier zullen meer dan 20 leveranciers en banketbakkers van over de hele wereld hun desserts demonstreren aan het publiek. Daarnaast is er, uiteraard, een brede selectie aan internationaal snoep te koop.

Bij het Sugar Factory’s café, gelegen in de markt, kun je voor of na het bezoek aan het museum tot rust komen. Te koop zijn onder andere de kenmerkende zoete lekkernijen van het merk, zelfgemaakt gebak, donuts, milkshakes en koffie. Even verderop is het full-service restaurant te vinden dat 150 zitplaatsen herbergt. Het café en restaurant zijn open tijdens de openingstijden van het museum en zijn toegankelijk voor iedereen, met of zonder een toegangsbewijs.

Website: Food and Wine

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.