The Dutch Masters’ palate | Gerechten ‘voorproeven’ met Augmented Reality

3-12-2018

  • Maison van den Boer - MondriaanMaison van den Boer - Mondriaan
  • Maison van den Boer - RembrandtMaison van den Boer - Rembrandt
  • Maison van den Boer - VincentMaison van den Boer - Vincent
  • Maison van den Boer - VermeerMaison van den Boer - Vermeer

Maison van den Boer lanceert deze winter exclusieve gerechten geïnspireerd door Hollandse Meesters. Onder de noemer ‘The Dutch Masters’ palate’ krijgen gasten de mooiste gerechten geserveerd als schilderij. De Van Gogh, Vermeer, Rembrandt en Mondriaan gerechten kunnen bovendien ‘voorgeproefd’ worden met behulp van Augmented Reality. Elk gerecht weerspiegelt in presentatie en het smaakpalet het werk van één van onze bekende meesters.

The Dutch Masters’ palate | Dutch DNA

Het menu is gecreëerd als antwoord op de groeiende vraag naar culinair met een Hollandse tint. Internationale bedrijven, organisaties en overheden die gasten in Amsterdam verwelkom, zoeken continu naar manieren om hun event Dutch dna te geven. Vaak smult men van traditioneel en cultureel erfgoed als klompjes, molentjes, Delfts blauw, kaas en tulpen. Maison van den Boer zet een volgende stap en heeft zich laten inspireren door het rijke werk van onze Hollandse Meesters.

Augmented Reality

Opdrachtgevers die het Dutch Masters-menu visueel willen ‘voorproeven’, kunnen dat alvast doen met Augmented Reality (AR). Met deze techniek staan de gerechten al virtueel op tafel. Maison van den Boer is hiermee de eerste cateraar in Nederland die deze techniek gebruikt voor het presenteren van haar gerechten. In samenwerking met ISAAC zijn er in totaal 271 foto’s per gerecht genomen, deze zijn vervolgens omgezet naar het 3D model dat gasten te zien krijgen via augmented reality.

Eerder introduceerde Maison van den Boer 3D-geprinte gerechten en een hologramdiner. Zij introduceren technologie en innovatie omdat het mooie manieren zijn om de zintuiglijke ervaring aan tafel te versterken. De gerechten kunnen via dutchmasterspalate.com bekeken worden op iPhone of iPad. Android gebruikers kunnen de app downloaden in de Google Play store.

Bekijk ‘the making of the Dutch masters’ palate’:

Website: Maison van den Boer

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.