The Coffee Cat | Kattencafé opent in Almere Centrum

12-7-2018

  • The Coffee Cat - credits Yabab's photographyEigenaresse Monique in The Coffee Cat - credits Yabab's photography
  • The Coffee Cat - credits Yabab's photographyThe Coffee Cat - credits Yabab's photography
  • The Coffee Cat - credits Yabab's photographyThe Coffee Cat - credits Yabab's photography
  • The Coffee Cat - credits Yabab's photographyThe Coffee Cat - credits Yabab's photography
  • The Coffee Cat - credits Yabab's photographyThe Coffee Cat - credits Yabab's photography

Aanstaande zaterdag 14 juli gaat het eerste kattencafé van Almere, The Coffee Cat, open op de Brouwersstraat nr. 36. In dit lunchcafé kunnen gasten straks terecht voor een lekkere lunch en een kopje koffie of thee, maar ook om de 9 katten die er gaan wonen te aaien of te aanschouwen. Een trend die we jaren geleden voor het eerst hebben gespot in Japan en die in de loop van de jaren ook in de grote steden van Nederland is gespot, komt nu dus ook naar de provincie in Nederland. Wij wensen Monique Lustig en haar team erg veel succes toe!

The Coffee Cat | Bijzondere katten aaien tijdens de lunch

Het aaien van katten en het kijken naar hun gedrag heeft een rustgevend effect. Dat is wetenschappelijk onderzocht maar dat ervoer Monique Lustig, eigenaresse van The Coffee Cat, zelf ook toen ze een keer een kattencafé bezocht. Als groot kattenliefhebber leek het haar geweldig zelf ook zo’n café in Almere te beginnen. Met een crowdfundingcampagne kreeg ze genoeg startkapitaal bij elkaar en vond ze een pand in de Brouwerstraat in Almere Centrum. Op Facebook ontmoette ze ook alvast haar eerste fans die haar nu helpen met klussen.

Op het menu staan straks onder andere verse broodjes, salades en high tea. “Lekker lunchen staat voorop”, vindt Monique. Maar in het aanbod katten wil ze haar klanten ook iets bijzonders bieden. Monique: “Het is natuurlijk het leukst als mensen hier verschillende soorten katten kunnen ontmoeten. Ik selecteer de mogelijke Coffee Cat bewoners daar ook op. Er komen bijvoorbeeld twee hele lieve, bijzondere Maine Coons in het café wonen. Dat zijn de grootste gedomesticeerde katten die er zijn.”

Martin Ort, Directeur van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere: “In Almere Centrum is altijd ruimte voor iets nieuws. The Coffee Cat is daar een goed voorbeeld van. Bovendien past dit bijzondere concept bij uitstek in het Passagegebied, waar ‘andere’ winkeltjes te vinden zijn dan in de rest van het centrum. Dit zijn bijvoorbeeld speciaalzaakjes of lokale boetiekjes en straks dus het eerste Kattencafé van Almere.”

 

Website: The Coffee Cat

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.