The BreadBot | Maakt recht voor je neus vers brood!

4-2-2019

  • The BreadBot by Wilkinson Baking CompanyThe BreadBot by Wilkinson Baking Company
  • The BreadBot by Wilkinson Baking CompanyThe BreadBot by Wilkinson Baking Company
  • The BreadBot by Wilkinson Baking CompanyThe BreadBot by Wilkinson Baking Company
  • The BreadBot by Wilkinson Baking CompanyThe BreadBot by Wilkinson Baking Company
  • The BreadBot by Wilkinson Baking CompanyThe BreadBot by Wilkinson Baking Company

De BreadBot maakt brood wat vers, gezond, ecologisch en vrij van conserveringsmiddelen is, recht voor je neus. De BreadBot van Wilkinson Baking Company mixt, maakt, vormt, bakt en koelt broden volledig zelfstandig. De Wilkinson Baking Company liet begin januari het publiek kennismaken met de BreadBot tijdens de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas. Deze broodmachine voert het bakproces van grondstoffen tot eindproduct volledig geautomatiseerd uit, waarbij de techniek ons ambachtelijk brood biedt dat smakelijk en voedzaam is. De laatste tijd zien we dat robotica steeds meer toegepast wordt binnen de horeca en retail. Zo spotte we recent ‘The Creator’, waar hamburgers in een volledig automatisch bereidingsproces van het begin tot het einde gemaakt worden, in de ultieme ‘robot’ keuken. De BreadBot is ook weer een goed voorbeeld van deze nieuwe ontwikkelingen. Stel je eens voor, een BreadBot die broodjes vers afbakt in je hotellobby!

BreadBot door the Wilkinson Baking Company

De Wilkinson Baking Company, een familiebedrijf die de bakkerswereld wil transformeren met deze eerste volledig geautomatiseerde broodbak machine, onthulde de BreadBot op de Consumer Electronics Show (CES). Het maken van een brood door de BreadBot is een volledig transparant proces waarbij je precies kunt zien hoe je brood wordt gemaakt. Vergeleken met een fabrieksbrood, produceert de BreadBot een brood wat verser, gezonder, ecologisch en vrij van conserveringsmiddelen is.

De BreadBot mixt, maakt, vormt, bakt en koelt volledig zelfstandig 10 broden per uur. De machine is  geschikt voor diverse soorten ingrediënten waaronder: meel, tarwe, volkoren, negen granen, zuurdesem en honing/haver meel. Indien gewenst kan het brood dus ook nog eens volledig biologisch!

De BreadBot maakt 10 broden per uur, waarvan het eerste brood na 90 minuten klaar is en er vervolgens iedere 6 minuten een nieuw brood geproduceerd wordt. De BreadBot werkt 24 uur per dag met een maximum van 235 broden en heeft daarnaast ook nog een half uur zelfreiniging nodig. Ook is het mogelijk om de BreadBot uren voor openingstijd in te stellen.

Over de Wilkinson Baking Company

The Wilkinson Baking Company is het bedrijfsmerk van een groep bedrijven die is opgericht en wordt beheerd door de familie Wilkinson. De bedrijven bezitten internationale octrooien en intellectuele eigendomsrechten voor een breed scala aan claims met betrekking tot The BreadBot, in de oorspronkelijke inventieve geest van Richard Carlson. De Wilkinson familie heeft een 35 jaar lange geschiedenis met het succesvol opzetten van startups. De BreadBot is een resultaat van 20 jaar lang onderzoek en ontwikkeling en is al 30 maanden getest in een winkelomgeving.

Website: The Wilkinson Baking Company

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.