Creator | De ultieme ‘robot’ keuken voor gourmet hamburgers

6-12-2018

 • Creator - Device - credits Aubrie PickCreator - Device - credits Aubrie Pick
 • CreatorCreator
 • Creator - Device - Buns - credits Aubrie PickCreator - Device - Buns - credits Aubrie Pick
 • Creator - Device - Patty - credits Aubrie PickCreator - Device - Patty - credits Aubrie Pick
 • Creator - Device - Pickle Tomato Onion - credits Aubrie PickCreator - Device - Pickle Tomato Onion - credits Aubrie Pick
 • Dad Burger Pairing - credits Aubrie PickDad Burger Pairing - credits Aubrie Pick
 • Creator Interior - Bookshelves - credits Ryan DarcyCreator Interior - Bookshelves - credits Ryan Darcy
 • Creator Interior - Counter - credits Ryan DarcyCreator Interior - Counter - credits Ryan Darcy
 • Sides - Farro salad - credits Aubrie PickSides - Farro salad - credits Aubrie Pick
 • Creator Interior - Mural - credits Ryan DarcyCreator Interior - Mural - credits Ryan Darcy

Bij Creator is het eten van een hamburger een hele ervaring! Hier worden de burgers met een volledig automatisch bereidingsproces van het begin tot het einde gemaakt in de ultieme ‘robot’ keuken. Creator is in juni 2018 gelanceerd in San Francisco en biedt klanten hun eerste voorproefje van wat misschien wel de toekomst van de fastfood industrie is. In Creator’s hart is een robotkeuken die automatisch gourmet hamburgers maakt met behulp van haute cuisine technieken van bekende chefs uit Michelin-sterrenrestaurants, waaronder Chez Panisse en Momofuku, die nauw samenwerkten met de robotica van Disney Imagineering, NASA en Tesla om de robot keuken te creëren. Het resultaat is een hamburger die zo precies wordt gemaakt en smakelijk is dat het praktisch niet met de hand nagemaakt kan worden. Volgens hun persbericht is het zelfs de meest verse burger op de markt! Zo wordt bijvoorbeeld het rundvlees voor de burger niet gemalen voordat de bestelling is geplaatst. Pas na de bestelling worden de tomaten, augurken en uien knapperig gesneden, de broodjes in tweeën gesneden en de kaas wordt rechtstreeks op het broodje geraspt voordat het wordt gesmolten. Saus wordt afgemeten in milliliters en er worden kruiden toegevoegd per gram. Creator bevindt zich in de wijk SOMA, op 680 Folsom Street.

De ultieme ‘robot’ keuken | Maakt een verse hamburger

Omdat hun gourmet hamburgers moeiteloos worden gemaakt, met een druk op een knop, kan Creator meer uitgeven aan de kosten van de ingrediënten dan enig ander burgerrestaurant voor dezelfde prijs. Dat betekent dat hun gasten kunnen genieten van betere ingrediënten en zij ook lokale leveranciers kunnen ondersteunen met een goede kostprijs. Het unieke resultaat: gasten kunnen genieten van high-end hamburgers tegen een betaalbare prijs, hun gastronomische hamburgers kosten $ 6!

Het restaurant is ruim 200 vierkante meter, heeft 44 zitplaatsen binnen en 32 buiten. Het restaurant  is open van woensdag tot vrijdag van 11.30 uur tot 14.00 uur.

Over personeel, duurzaamheid en energie bij Creator

Medewerkers staan ​​niet achter een kassa, en worden dus niet gescheiden van de gasten wanneer deze bestellen. Dit betekent dat er makkelijker persoonlijke interacties plaatsvinden met Creator’s hamburger adviesexperts die met smartphones in de vestiging aanwezig zijn en gasten helpen hun gourmet burgers samen te stellen. Zodra de ideale hamburger is samengesteld, kunnen gasten op amper een meter afstand, zien hoe hun burger wordt gemaakt, transparanter kan het niet! Het personeel van Creator verdient vanaf $ 16 per uur en leert dan ook nog eens een aantal technische vaardigheden en een aantal robotica-principes. Restaurantpersoneel kan zelfs 5% van zijn tijd besteden aan lezen of iets studeren wat ze leuk vinden, alles wat kan bijdragen aan een betere toekomst voor hen. De culinaire robot keuken is volledig elektrisch en de verontreinigingen die ontstaan komen niet in een luchtstroom in de ruimte waar mensen aanwezig zijn. Er worden geen fossiele brandstoffen gebruikt in het restaurant en de inductiekookplaat wordt alleen ingeschakeld bij het bakken van een bestelling, terwijl de meeste grills natuurlijk continu branden.

Het team achter Creator: Alex Vardakostas, oprichter en CEO, creëerde het prototype van de robot keuken in de garage van zijn ouders. Steve Frehn, mede-oprichter, COO is verantwoordelijk voor de strategie en de toekomst en David Bordow, Culinaire lead & experience designer, kookte bij Chez Panisse en bij Creator gebruikt hij zijn culinaire kennis voor het creëren van hun producten.

Bekijk de video van TechCrunch:

Website: Creator

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.