The Blue Butcher | ENKCO introduceert vleesvervangers

10-1-2020

  • The Blue Butcher - gehakt
  • The Blue Butcher - hamburgers
  • The Blue Butcher - nuggets

Tijdens de Horecava introduceert ENKCO, sinds begin 2019 onderdeel van de Van Loon Group, onder een nieuw label ‘The Blue Butcher’, een uitgebreid assortiment innovatieve vleesvervangers om te bouwen aan een ‘geenvleesvandaag’-schap. Met dit nieuwe label geeft de Van Loon Group antwoord op de toenemende vraag vanuit de markt naar alternatieven voor vlees die qua smaak, beleving en voedingswaarden hun plaats verdienen naast dierlijke proteïnen. In totaal zijn er zes productvarianten waaronder hamburgers, gehakt en nuggets, waarvan een selectie te zien, te ruiken en vooral te proeven is bij de ENKCO-stand (nummer 7.202) tijdens de Horecava van 13 tot 16 januari 2020 in de RAI in Amsterdam. Verder introduceren ze ook Egg Bites en wel vlees: slow cooked vleesproducten onder de naam Butcher’s Selection.

Hieruit blijkt maar weer dat diegene die graag vleesvervangers eten, steeds meer keuze krijgen. Alleen is de keuze nu nog erg gericht op de fastservice sector en komen we nog steeds niet veel  mooie veganistische of vegetarische gerechten op de menukaarten van grand cafés en restaurants tegen! Gelukkig zien we bij de top de heerlijkste menu’s zonder vlees of vis waarvan ik hoop dat we meer gaan zien in andere restaurants. Ik ben slechts flexitariër maar ik kan mij voorstellen dat je als veganist of vegetariër niet alleen maar hamburgers en nuggets wilt eten. ^Marjolein

The Blue Butcher

De Nederlandse vleesvervangende markt groeit per jaar met 10 procent. Als groot vleesverwerkingsbedrijf heeft Van Loon zich de afgelopen jaren gefocust op een sterke duurzaamheidsagenda en gaat het bedrijf zich nu ook richten op plantaardige eiwitten. Met de visie dat voedsel eerlijk, oprecht en duurzaam moet zijn, besloot Van Loon Group betaalbare, herkenbare, hoogkwalitatieve vleesvervangers te ontwikkelen voor de foodservicemarkt van ENKCO.

De hoofdbestanddelen van The Blue Butcher producten zijn soja en tarwe om zo de bite en structuur van vlees te krijgen. Uniek is de kleurcode blauw waarvoor is gekozen. Hiermee zet Van Loon Group met The Blue Butcher een nieuwe categorie neer van vleesvervangers binnen het schap. Blauw staat straks voor ‘No Meat Inside’ en als inspiratie voor ’vandaag geen vlees’.

Op de Horecava lanceert The Blue Butcher het foodservice assortiment dat bestaat uit een burger, gehakt en nuggets. Gangbare producten waar je herkenbare gerechten mee kunt bereiden. Daar is voor gekozen omdat het voor koks prettig is om vlees één-op-één te kunnen vervangen door een vegetarisch alternatief.

Egg Bites & Butcher’s Selection

ENKCO biedt naast haar burgers en ballen nog veel meer. Tijdens de Horecava presenteren ze nóg een tweetal nieuwe, innovatieve concepten: Egg Bites en Butcher’s Selection. Van ambachtelijke omeletten tot scrambled egg sticks, Egg Bites omvat een assortiment innovatieve kwalitatief hoogwaardige eiproducten, zonder toevoegingen gemaakt van vrije-uitloopeieren.

Altijd al tijd willen winnen in de keuken? Met de Butcher’s Selection komt ENKCO met een range van slow cooked vleesproducten. Heerlijke, malse stukken Spareribs, Short Ribs, Beef Brisket en Pork Belly zijn door het voorgaren lekker, snel en van de beste kwaliteit.

Website: ENKCO en de Van Loon Group

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.