The B House van Novotel Amsterdam Schiphol Airport | ‘Where your event creates a buzz’

20-5-2021

  • Nieuwe evenementenlocatie The B House - Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een ludieke manier verzonnen om de 260 m2 grote nieuwe evenementenlocatie “The B House” te introduceren. In een animatievideo krijgt de kijker deze nieuwe locatie vanuit het oogpunt van een bij te zien. ‘The B House’ staat namelijk op de plek waar voorheen een binnentuin stond die onderdak bood aan een deel van de 500.000 honingbijen van het hotel.

We schreven eind 2019 al over de nieuwe evenementenlocatie van het Novotel Amsterdam Schiphol Airport en vinden deze animatievideo een inspirerende manier om hier, na deze evenementen-loze periode, opnieuw aandacht voor te vragen! Helemaal vandaag omdat het ook nog eens Wereldbijendag (20 mei) is! Bekijk de animatievideo verderop in het artikeltje.

Leestijd: 2 minuten

Bijzondere animatievideo voor The B House van Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Met de slogan “The B-House: where your event creates a buzz” bedacht het hotel in samenwerking met creative agency Hotel Heroes deze animatievideo, waarin een honingbij de kijker meeneemt op avontuur door het hotel en The B House. Voor het maken van deze video heeft drone racer Jelmer Poelsma gebruik gemaakt van een zelfgebouwde FPV drone die hij bestuurde met een VR bril. Deze drone was klein genoeg om door de meest krappe doorgangen te vliegen, waardoor de kijker de nieuwe locatie van alle kanten te zien krijgt.

Vorm van een kas

Het idee voor de constructie en “look & feel” van The B House is afkomstig van Leaf, dat al eerder evenementenlocaties van volop groen voorzag. Architect Mulderblauw en kasbouwer Nobutec ontfermden zich over de verdere vormgeving en uitwerking. The B House heeft de vorm van een kas en bestaat uit een constructie van zwart staal met veel ramen en een glazen dak, waarbij vooral een in het oog springende groene achterwand de aandacht trekt.

Groen karakter met duurzaamheid voorop

Het groene karakter van The B House komt niet alleen terug in de uitstraling, maar zeker ook in de keuken en het drankaanbod. Zo staan er bijvoorbeeld eigen gebrouwen honingbier en een circulaire vegetarische oesterzwam bitterbal op de kaart. Verder werkt The B House met Hollands weiderund, vis met een MSC-kwalificatie, biologisch fruit en zoveel mogelijk seizoensgebonden fruit en groentes.

Geschikt voor elk soort evenement

Om ervoor te zorgen dat deze locatie voor elk soort evenement bruikbaar kan zijn, is er geïnvesteerd in hoogwaardige audio- en videomogelijkheden. The B House beschikt onder meer over een LED wall van bijna 15 m2 en een Fohhn speakersysteem met een vermogen van 1000W.

Trouwlocatie

Het Novotel beschikt al over 17 ruime vergaderzalen maar ziet door de toevoeging van The B House mogelijkheden in nieuwe markten: “De sfeervolle verlichting en groene decoratie zorgen voor een unieke ambiance die ongetwijfeld indruk zal maken tijdens een droombruiloft, diner of car launch. Met The B House is gemeente Haarlemmermeer een officiële trouwlocatie rijker” aldus Sales Manager Charlotte Booy.

Website: The B House in Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.