Temakery | Healthy hotspot

21-2-2017

  • Temaki's (sushi handrolls)Temaki's (sushi handrolls)
  • ToppingsToppings
  • PokebowlPokebowl
  • Dagverse ingrediëntenDagverse ingrediënten
  • sushiwrapsushiwrap
  • ToppingsToppings

In Amsterdam is onlangs Temakery geopend, een fast-casual restaurant dat inspeelt op de steeds sneller wordende maatschappij en de generatie van nu. Je kunt er terecht voor verse maaltijden, authentieke streetfood en gezonde snacks. Het fijne is dat je zelf kunt bepalen hoe je maaltijd eruit ziet.

Temakery

De generatie van nu kenmerkt zich door de drukke en gehaaste levensstijl waarbij er weinig tijd is om gezond te koken. Gemakshalve wordt er vaak gekozen voor traditioneel, ongezond fastfood – de snelle hap – zonder voedingsstoffen en boordevol slechte vetten, suikers en zout. Temakery geeft het antwoord met kwalitatief hoogstaande, zelf samen te stellen maaltijden in de vorm van poké bowls, sushi wraps (temaki’s) en handrolls. De gerechtjes kosten tussen de € 3,- en € 11,- en zijn allemaal binnen enkele minuten klaar. Je kan er voor kiezen om in het restaurant te eten maar als je haast hebt dan kun je het eten ook ‘to-go’ meenemen.

Het concept is simpel, allereerst kies je de maaltijd die je wilt eten: een poké bowl, handrol of wrap met daarbij een basis ingrediënt (sla, rijst, quinoa, nacho’s). Stap twee is het kiezen van de dagverse ingrediënten met toppings. Denk hierbij aan ingrediënten zoals kip, zalm of tofu en toppings als tomaat, avocado en sojabonen. Om het af te maken komt daar nog een huisgemaakte saus bij met crunch. Mocht je nou geen zin hebben om zelf een maaltijd samen te stellen, dan kun je ook altijd nog kiezen uit één van de gerechten op de kaart.

In 2014 schreven we al over Yoobi, een temakeria in London waar uitsluitend temaki geserveerd wordt. Ook de poké bowls zagen we al eerder in Nederland, onder meer in Rotterdam en Amsterdam kun je terecht voor de van oorsprong Hawaiaanse versnapering.

Locatie

Wil je een keer langsgaan bij Temakery? Het restaurant is gevestigd op de Ferdinand Bolstraat 128 in de Amsterdamse Pijp.

Website: Temakery

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.