Telkens nieuwe leisure

27-10-2016

  • Indoor trampolinepark Big Airbag

26 oktober 2016 – Niek Timmermans, adviseur bij van Spronsen & Partners horeca – advies, blogt over de ontwikkelingen in de leisure. Waar vier jij jouw kinderfeestje? Ga je glowgolfen, lasergamen, kinderpaintballen, kinderkarten, klimmen, indoor-skiën, indoor skydiven of flowboarden. Je zou er keuzestress van kunnen krijgen.

Toen ik zelf nog de leeftijd had dat mijn kinderverjaardag werd gevierd was er geen verrassing bij. Op de uitnodigingskaart (van echt karton, geen grap) stond ofwel dat je je zwemspullen mee moest nemen; dan ging je naar het zwembad, ofwel de zwemspullen bleven onbenoemd; dan ging je sowieso bowlen. We hebben het wel over een dorp op de Veluwe eind jaren 80, maar in de Randstad was het niet veel anders. De enige manier om voor verrassing te zorgen was door iedereen te vragen hun zwemspullen mee te nemen terwijl je vervolgens gewoon ging bowlen. Wat een mooie tijd.

De tijden zijn echter veranderd, de keuze in recreatieve activiteiten wordt met het jaar meer. Ik vind het fantastisch om te zien hoe er telkens weer nieuwe leisure activiteiten worden bedacht die langzaam de wereld veroveren. Kinderen van nu kunnen behalve het traditionele zwemmen of bowlen kiezen voor een indoor speelparadijs, indoor trampolineparken, indoor skatebanen, glowgolfen, lasergamen, kinderpaintball, kinderkarten, escape rooms, indoor klimparken, indoor-skiën (in echte sneeuw notabene), flowboarden of, als pappa aan zijn schoolpleinimago wil werken, indoor skydiven! Je zou er keuzestress van kunnen krijgen. Opvallend vaak is het indoor, om niet overgeleverd te zijn aan de grillen van het Nederlandse weer.

Ik vind het in ieder geval goed om te zien dat de leisuremarkt ook in Nederland sterk ontwikkelt. Leuke nieuwe concepten vliegen razendsnel de wereld over en landen ook hier. Kijk alleen al naar de snelle opkomst van indoor trampolineparken. Natuurlijk gaat het niet altijd goed, denk alleen al aan Dutch Water Dreams of berichten over de moeizame exploitaties van indoor-skihallen. Vragen die spelen zijn altijd of bezoekersaantallen reëel zijn ingeschat, hoe lang iets populair blijft en hoeveel bezoekers je kunt verwachten de komende jaren. Stap je wel op tijd in? Of ben je eigenlijk al te laat, of misschien wel te vroeg? Het zijn gelukkig vragen waar wij antwoord op kunnen geven. We bieden ondernemers extra zekerheid inzake te verwachten resultaten of behoeden ze voor slechte investeringskeuzes. Hierdoor blijven er nieuwe initiatieven bij komen die levensvatbaar zijn. Ik kan niet wachten tot het nieuwste concept aan de horizon verschijnt.

Niek Timmermans, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca-advies. Niek is te bereiken via niektimmermans@spronsen.com, telefonisch via 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Website: Van Spronsen en Partners horeca - advies

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.