Teisseire brengt de stadsgids ‘Joi de vivre in Utrecht’ uit

1-7-2015

Franse flair in Utrecht. Het Franse limonademerk Teisseire – sponsor van de Tour de Fance – heeft de tofste hotspots in Utrecht verzameld in de stadsgids ‘Joie de vivre in Utrecht’.

Winkelen en genieten als een Parisien(ne), maar dan gewoon in Utrecht. Met de cityguide ‘Joie de vivre in Utrecht’ in de hand zie je de stad door de ogen van een Fransman of Française. In de gids zijn ook verhalen opgenomen van Franse Utrechters, recepten voor Franse lekkernijen en (alcoholvrije) cocktails. Deze gids is in samenspraak met de blogster Liselotte van liefsuitutrecht.nl gemaakt. ‘Joie de vivre in Utrecht’ is te downloaden via hun website.

Wie drinken limonadesiropen?

Nederlanders zijn gek op limonadesiroop: bijna een kwart drinkt zelfs één of meerdere glazen limonade per dag. Van de limonadedrinkers mixt 80% de siroop op de traditionele manier: met water. Slechts 13 procent voegt de siroop toe aan bruisend mineraalwater. Dat blijkt uit representatief onderzoek onder meer dan 540 Nederlanders van 16 jaar en ouder in opdracht van Teisseire. Qua smaak zijn Nederlanders honkvast: bijna de helft drinkt altijd dezelfde smaak limonade. Daarbij worden vooral ‘traditionele’ smaken gekozen zoals aardbei en bosvruchten. Mannen verkiezen vaker sinaasappel dan vrouwen, terwijl een smaak als citroen weer populairder is bij de dames. Nog een verschil tussen de seksen: mannen drinken vaker limonade dan vrouwen. Maar liefst 26 procent van de mannen drinkt één of meer glazen per dag tegen 20 procent van de vrouwen.

Teisseire: een vleugje Franse flair toevoegen aan je glas water

Als oer-Frans merk benadrukt Teisseire hoe met iets simpels als limonadesiropen een vleugje Franse flair kan worden toegevoegd aan het dagelijkse leven. “Onze droom is om elk drankje te veranderen in een moment om van te genieten”, zegt Michelle Blankenburgh, brand manager Teisseire Nederland. “Transformeer je glas water bijvoorbeeld in een Virgin Mojito met Limoen & Munt siroop of geef je smoothie een boost met een vleugje Aalbes & Vlierbloesem siroop. Zo voeg je aan iedere dag een beetje joie de vivre toe.” Teisseire is aanwezig tijdens de Avant Tour en de reclamekaravaan in de Utrechtse Jaarbeurs. Daar kan iedereen langskomen bij het Franse terras op de stand van Teisseire en genieten van een glas limonade.

Website: Teisseire

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.