Taskforce Gezond Uit | Meer gezonde ‘snacks’ voor kinderen in de leisure sector

26-9-2017

  • Taskforce Gezond UitTaskforce Gezond Uit

Ondanks positieve trends schiet het aanbod van gezonde producten voor kinderen bij een dagje uit nog steeds tekort, volgens de Taskforce Gezond Uit. Deze taskforce is een initiatief van Schuttelaar & Partners in samenwerking met Albron, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Bidfood. Een 11-tal aanbieders van een dagje uit hebben zich hierbij aangesloten. Het doel: het aanbod van en de vraag naar gezonde producten in de leisure sector verhogen. Wij zijn vooral benieuwd naar hoe zij dat laatste gaan beïnvloeden!

Taskforce Gezond Uit

Tijdens een dagje uit hebben consumenten steeds meer keuze uit gezonde producten, maar het gezonde aanbod voor kinderen blijft nog beperkt. Dat blijkt uit onderzoek dat Schuttelaar & Partners heeft uitgevoerd naar het aanbod van gezonde voeding bij 47 attractieparken, dierentuinen, musea en sportcentra. Het aanbod van gezonde producten is wel licht gestegen blijkt uit het onderzoek dat Schuttelaar & Partners voor het tweede jaar op rij uitvoerde. Zij kijken onder meer  naar het aanbod van bruin brood, salades en fruit. Zeven van de 47 dagattracties scoorden maximaal; zij bieden hun gasten keuze uit alle gezonde producten die in het onderzoek zijn meegenomen. Op de vraag waarom het gezonde kinderaanbod zo laag is geven de dagattracties aan dat er weinig vraag naar is. Mensen zijn een dagje uit en zien daarom een ongezonde snack of menu sneller door de vingers of vinden zelfs dat het er bij hoort.

De 11 attracties die het doel van de taskforce ondersteunen zijn: Burgers’ Zoo, Dierenpark Amersfoort, Apenheul, Beekse Bergen, het Dolfinarium, Toverland, Nemo science museum, Duinrell, het Scheepvaart museum, Wildlands en Artis. Zij gaan met z’n allen aan de slag om een concreet stappenplan op te stellen. Ze gaan mailings versturen om kennis en nieuws uit te wisselen en gaan een instrument ontwikkelen om het succes te meten. Op hun website komen praktijkvoorbeelden te staan. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Bron: Schuttelaar & Partners

Website: Gezond Uit

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.