Tartaria by Wolf Atelier

21-7-2016

Chef Michael Wolf van restaurant Wolf Atelier lanceert Nederlands eerste Tartaria. Naast de normale lunchkaart hebben gasten nu ook de keus uit verschillende vlees, vis of vegetarische tartaren in diverse formaten. Samen met een selectie mooie wijnen en bubbels per glas, gin-tonics en sappen vormt dit een originele aanvulling op de huidige lunchkaart.

TARTAR-IA

Toevallig heb ik afgelopen juni tijdens onze vakantie in Portugal gegeten in het restaurant van de Mercado da Ribeira (Time Out Market). In deze foodhal zit ook een Tartaria en hun gerechten zagen er ook zo lekker uit! Misschien heeft Michael Wolf ook daar zijn inspiratie op gedaan want ook hij heeft het concept gespot in Lissabon en brengt het nu naar Amsterdam. De Tartaria by Wolf Atelier serveert naast de klassieke en Aziatische steak tartare ook tartaren van zalm, tonijn, gegrilde groenten en één van aubergine. De gerechten zijn in 100, 150 en 200 gram te bestellen voor de lunch!

Inspiratie

Weer een leuke specialisatie met een twist… Begin juli schreven we nog over VITTORE C – de eerste carpaccio bar die binnenkort in Tilburg opent. Ook de meiden achter VITTORE C. deden inspiratie op tijdens hun stage in Portugal. En ik moet toegeven dat ook wij vooral in Lissabon en omgeving veel inspiratie op hebben gedaan! Over specialisatie gesproken – ga dan ook eens eten in Cascais (vlakbij Lissabon) bij een klein restaurant annex snackbarretje, Polvo Vadio dat gespecialiseerd is in inktvis. Wel reserveren want ze hebben maar heel weinig zitplaatsen! Wij kwamen hier via een tip van The Localpolitan! En alhoewel ik deze specialisatie niet echt verwacht in Nederland creëren ze er daar gerechten mee, om je vingers bij af te likken! ^Marjolein

Website: Tartaria Prinz Wolf

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.