’t Vlasbloemeken serveert Mc Lobster op foodtruckfestival!

20-5-2016

Op 28 & 29 mei vindt het Culitruck festival plaats in Hulst. Restaurant ’t Vlasbloemeken (1 Michelinster) zal hierbij ook aanwezig zijn en een huisgemaakte kreeftenburger serveren: de Mc Lobster! Wij vroegen chef Eric van Bochove naar zijn beweegredenen om mee te doen aan het festival en wat de gast kan verwachten van de Mc Lobster.

Wat kunnen we verwachten van de Mc Lobster?

We zien het nog niet vaak: restaurants met een Michelinster op zak die hun kookkunsten presenteren op foodtruckfestivals. Restaurant ’T Vlasbloemeken doet de stoute schoenen aan en staat eind mei op het tweedaagse festival in Hulst.

In de nieuwsbrief die het restaurant onlangs verstuurde werd al een tipje van de sluier gelicht van wat er geserveerd zou worden: de Mc Lobster. “Het gerecht is een hamburger gemaakt van kreeft, gamba en zeebaars” vertelt Eric aan. “Uiteraard doen we daar niet de standaard garnituren bij, maar huisgemaakte ketchup van gele tomaten, zoetzure komkommer, groene tomaat en basilicum mayonaise, allemaal geserveerd op een krokante bol van de speciale bakkerij Vlaamsch Broodhuys.” Het restaurant serveert nog een ander gerecht op het festival, maar dit blijft nog even geheim. Wel laat Eric weten dat er, net als bij de burger ‘out-of-the-box wordt gedacht, met een dikke knipoog dicht bij onszelf’. Culinair genieten dus voor de bezoekers.

Waarom een foodtruckfestival?

Het zal de eerste keer zijn dat ’t Vlasbloemeken op een foodtruckfestival te zien zal zijn, iets waar Eric erg naar uitkijkt: “We vinden dit een bijzonder leuke uitdaging om hier aan mee te werken en dit evenement tot een groot succes te brengen. Altijd leuk om je als lokale ondernemer te mogen presenteren en jezelf ook van geheel andere kant te laten zien.”

Wij zijn ook erg benieuwd naar de reacties van de festivalbezoekers, die waarschijnlijk verrast zullen zijn om ’t Vlasbloemeken tegen te komen op het festival. Eric ziet dit alleen maar als iets positiefs: “Ik denk dat de gast heel erg aan het veranderen is en ook weleens iets geheel anders uit jouw keuken wilt proeven. De gast wil zien wat je allemaal kunt. Eigenlijk staat dit helemaal haaks op elkaar: een sterrenkeuken en foodtruck, maar dat is juist leuk en daarom gaan we hieraan meedoen.”

Culitruckfestival

Het festival vindt plaats op 28 en 29 mei in Het Oranje Bolwerk in Hulst en is twee dagen lang één groot openlucht restaurant, waar je kunt eten, drinken, genieten van muziek en relaxen met je vrienden. Of – als je zin hebt -meer kunt leren over eten en alles wat daarmee te maken heeft.

’T Vlasbloemeken

‘Al het lekkers van Zee | Vee | Veld’ is het motto van het restaurant dat in 2011 bekroond werd met 1 ster in de Michelingids. Eric en Bianca van Bochove zijn sinds eind 2005 de trotse eigenaren van dit in het Zeeuwse-Vlaamse grensdorp Koewacht gelegen restaurant.

Website: 't Vlasbloemeken

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.