SVH lanceert de ‘Play to Hospitality’ app

21-5-2021

  • De Play to Hospitality app van het SVH
  • De Play to Hospitality app van het SVH

Nu de horeca langzaam opengaat, is er snel weer een personeelstekort. Als mede-oplossing voor dit probleem lanceren Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Play to Work de Play to Hospitality app. Deze app bestaat uit gratis games die de horecamedewerker al spelend inzicht geven in soft skills en profielmatch met bestaande functies. Het advies dat uit de app rolt is gratis en voor de prijs van drie koffie ontvangt de medewerker daarbovenop een volledig competentierapport om zichzelf verder te ontwikkelen. Dit alles draagt bij aan het binden en behouden van talenten, essentieel om personeelstekort tegen te gaan.

Op de sociale media zoeken momenteel weer heel veel horecabedrijven personeel, misschien eens kijken of de app ‘Play to Hospitality’ werkt?

Leestijd: 2 minuten

Inzicht in je soft skills via de Play to Hospitality app

Skills matchen wordt steeds belangrijker op de arbeidsmarkt. Vaak zijn het dure trajecten om in kaart te brengen wat een medewerker al beheerst of juist nog moet aanleren. De Play to Hospitality app is gratis en hierin draait het letterlijk om games. Door de spellen te spelen krijgt de medewerker inzicht in de eigen soft skills zoals persoonlijkheid en gedrag. Voor een prijs van € 9,50 kan de medewerker advies krijgen wat hij of zij qua verdere ontwikkeling moet doen om aan de eisen van een functie of een vacature te voldoen.

Behoud prioriteit nummer 1

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Volgens de Kamer van Koophandel zijn er sinds het begin van de coronacrisis bijna 2.700 horecazaken bijgekomen. Daarmee komt het totaal aantal horecabedrijven in ons land uit op ruim 74.000. Vóór de crisis werkten er 460.000 mensen in de branche. Dat waren er al te weinig. Nu is dat aantal fors afgenomen tot onder de 340.000. Meer bedrijven, meer vraag maar minder medewerkers. Vandaar dat behoud prioriteit nummer 1 is. En daarnaast moeten we inzetten op het zo snel mogelijk bekwaam maken van medewerkers die starten in de horeca. Cruciaal voor de gastbeleving. Met Play to Hospitality hebben we een belangrijke stap gezet om medewerkers slim, snel en goedkoop richting de juiste plek te krijgen.”

Matchen voor opleidingen

Naast matchen op functies, matcht de app ook op opleidingen. Zo kan de medewerker ook in kaart brengen waarin hij zich nog moet ontwikkelen om een bepaalde functie beter te kunnen vervullen. Vanuit de resultaten die volgen na het spelen van de games, geeft de app suggesties voor training en opleiding. Ook kan bij SVH extra informatie over opleidingen worden opgevraagd. Hiervoor serveert SVH een advies op maat waarin staat welke opleidingen of cursussen geschikt zijn op weg naar het behalen van een (branche)diploma.

Vervolgopleiding vinden

Het vernieuwde www.horeca.nl geeft daarnaast een overzicht van (SVH-erkende) opleidingen en is gekoppeld met de game. Door gebruik te maken van slimme filters vindt de medewerker snel een passende opleiding in de eigen regio. Leden van Koninklijke Horeca Nederland kunnen zelfs filteren op opleidingen waarop ledenkorting van toepassing is.

Pilot van een half jaar

Play to Work en SVH starten met een pilot van een half jaar. Daarna volgt er een brede uitrol voor matching op functies, rollen, opleidingen en vacatures. Ook voor flexibele arbeidskrachten en zzp’ers is dit een middel om waardevoller te worden op de arbeidsmarkt. De game is voor iedereen gratis beschikbaar in de App Store, Play Store, via een Webapp en via de website van SVH.

Website: Play to Work SVH 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.