SUGO to go & delivery | Concept biedt extra omzetmogelijkheden

1-10-2020

  • SUGO to go
  • SUGO to go

De coronacrisis heeft veel impact op ondernemend Nederland. Zo telt ons land wekelijks steeds meer faillissementen en is de horeca volgens de cijfers van het CBS een van de zwaarst getroffen branches in Nederland. Rotterdamse horecaondernemers, tevens founders van SUGO, Herman Hell en Hugo Kruijssen kwamen op het idee om collega-ondernemers te helpen in deze tijden van onzekerheid. Dit doen zij met de eerste SUGO to go & delivery van Nederland. De strategie achter SUGO to go & delivery leidt volgens hen tot meer traffic en omzet voor horecaondernemers, zelfs in tijden van de coronacrisis.

Vorige week schreven we over de opening van de eerste ‘Sugo to go’ waar men de succesvolle ‘pizza al taglio’ (Italiaans voor gesneden pizza) verkoopt! De eerste vestiging is op het Prins Alexanderplein in Rotterdam met als eigenaar Marco Bunk, die sinds 1999 eigenaar is van Wilskracht Eten & Drinken. 

 Sugo to go & delivery | Pizza al taglio

In 2014 opende SUGO haar eerste vestiging in het centrum van Rotterdam. Het unieke concept van de pizza al taglio was toentertijd nog vrij onbekend in Nederland. Het concept was meteen een hit en SUGO opende al snel nieuwe vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. SUGO is inmiddels ook al op meerdere plekken verkrijgbaar in de Rotterdamse horeca. De reden hierachter is vrij simpel. Hoewel het bereidingsproces van de pizzabodems zo’n 72 uur kost, levert SUGO de bodems vanuit een centrale keuken vers aan bij horecaondernemers. Op deze manier hoeven zij de pizzabodems alleen nog te voorzien van toppings en is er dus geen extra personeel nodig voor het bereiden van de pizza’s.

Dit bracht Herman Hell en Hugo Kruijssen op het idee om horecaondernemers te helpen. Herman Hell vertelt: ‘’Vooral in tijden van de coronacrisis willen we andere horecaondernemers een handje helpen en stimuleren om te blijven innoveren. Vanuit deze gedachte is SUGO to go & delivery ontstaan. Stel dat je als horecaondernemer een deel in je keuken niet gebruikt, is het implementeren van SUGO to go & delivery de oplossing. Alles wat je verkoopt aan je gasten is een win.’’ SUGO to go & delivery kan worden geïmplementeerd als tweede bezorglijn. Het gaat dus om een lage investering en alle pizzastukken die derden verkopen en bezorgen, leiden tot winst.

Marco Bunk, woordvoerder KNH Rotterdam, is de eerste ondernemer die het concept ten uitvoer brengt. Recent opende hij de allereerste SUGO to go & delivery van Nederland aan het Prins Alexanderplein in Rotterdam. Rotterdam is slechts het begin. SUGO to go & delivery is klaar om snel uit te rollen naar alle ondernemers die net als Marco een eigen SUGO lijn willen starten. Dit kan zowel middels SUGO to go & delivery, als vanuit de bestaande keuken in de eigen horecazaak.

Over Herman Hell,  Hugo Kruijssen en Marco Bunk

Horecaondernemer Herman Hell groeide van ijsverkoper bij Capri tot eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep. Hier vallen Nieuw Rotterdams Café, Het Wapen, Café van Zanten, Sijf, De Hofnar (Vlaardingen en Scheveningen) en Het Zalmhuis onder. Tevens is hij mede-eigenaar van SUGO. Herman Hell is uitgekozen tot de meest markante horecaondernemer van Zuid-Holland 2018-2019 en zet zich als Rotterdammer in voor de belangen van de stad.

De Rotterdamse ondernemer Hugo Kruijssen rolde na zijn studie aan de Hotelschool de IT in. Hij startte zijn eigen bedrijf op in deze branche en fungeerde als commercieel directeur. Herman en Hugo zijn al jaren goede vrienden. De twee Rotterdamse ondernemers sparden regelmatig over een samenwerking. Het juiste moment kwam toen de overname van SUGO zich aandiende in 2018. Met een flinke dosis ondernemingservaring, pakten de heren deze kans met beide handen aan.

Marco Bunk is sinds 1999 eigenaar van Wilskracht Eten & Drinken, gevestigd aan het Prins Alexanderplein naast station Rotterdam Alexander. Als Rotterdamse horecaondernemer gelooft hij in het sociale component en de werkgelegenheid in de stad. Als woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland Rotterdam, maakt hij zich hard voor de branche in de stad.

Website: SUGO to go & delivery

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.