Stroodles, de rietjes van pasta | Zeg ‘Pasta la Vista’ tegen plastic en papieren rietjes

21-10-2019

  • logo Stroodles, the pasta straws
  • Stroodles, the pasta straws
  • Stroodles, the pasta straws
  • Stroodles, the pasta straws
  • Stroodles, the pasta straws

Het bedrijf Stroodles, heeft pasta rietjes gelanceerd als milieuvriendelijke oplossing voor het eenmalige gebruik van plastic rietjes. Stroodles zijn een verbetering ten opzichte van ‘vochtige’ papieren en plastic rietjes omdat het duurzame, smakeloze en veganistische rietjes  zijn. Tevens zijn ze zowel rauw als gekookt eetbaar. Een kernprincipe voor Stroodles is hun ‘drink-easy’ ethos, wat voor hen betekent dat drinkers hun gedrag niet hoeven te veranderen of een compromis hoeven te sluiten om iets goed te doen voor het milieu. De rietjes zijn 23-25 cm lang, 0,75 cm dik en de wanden van het pasta rietjes gaan langer dan een uur mee in een drankje en blijven smaakloos. Daarnaast is dit product 100% biologisch afbreekbaar in uren en niet in generaties!

Weer een alternatief dat we kunnen toevoegen aan ons lijstje met duurzame alternatieven voor plastic rietjes. En wij denken dat eigenlijke alle Italiaanse restaurants of concepten deze rietjes moeten gaan gebruiken!   

Stroodles | De visie van de eigenaar

‘’Hoewel we een zeer logische en moeiteloze oplossing zijn voor het plasticprobleem, streeft Stroodles ernaar om meer toe te voegen. Onze grote droom is een voorbeeldfunctie creëren door veranderingen uit te voeren. Ook hopen we dat Stroodles kan fungeren als een bedrijf dat in staat is om mensen bewuster te maken over hoe ze alledaagse artikelen consumeren. Daarnaast hopen wij ook dat deze veranderingen zullen leiden tot een rimpel effect om zo een grote gedragsverschuiving te creëren”, aldus Maxim Gelmann, oprichter van Stroodles.

Stroodles, the pasta straws | Helpt bij het creëren van een betere wereld

Het concept van bewust consumentisme is terug te vinden in het bedrijfsmodel van Stroodles. Het bedrijf ondersteunt kansarme groepen vanuit hun kantoor in Londen. Stroodles die niet aan de hoge kwaliteitsstandaard voldoen worden geschonken aan voedselbanken en daarnaast schenken ze een deel van de omzet aan goede doelen die helpen met het bestrijden van plastic afval. Mensen kunnen hun Stroodles online kopen in een reeks pakketopties. Voor horecaondernemers zijn Stroodles ook verkrijgbaar in bulkbestellingen.

Website: Stroodles

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.