Strandzuid start zomerseizoen op Goede Vrijdag met Bierborrel

26-3-2024

  • Strandzuid AmsterdamStrandzuid Amsterdam
  • Strandzuid - credits RemyOnlineStrandzuid - credits RemyOnline
  • Strandzuid - credits Par-pa fotografieStrandzuid - credits Par-pa fotografie
  • Strandzuid - credits Par-pa fotografieStrandzuid - credits Par-pa fotografie

Vanaf het paasweekend kun je weer dagelijks terecht bij het Amsterdamse stadsstrand Strandzuid voor een relaxte lunch, borrel of diner. Om de overgang van de winterse Zuidpool naar het warme Strandzuid te vieren, trappen ze het terrassenseizoen op Goede Vrijdag (29 maart) traditiegetrouw af met de Bierborrel.

Leestijd: 2 minuten

Bierborrel van Strandzuid hét go to-evenement

De afgelopen jaren is de Bierborrel van Strandzuid hét go to-evenement geworden aan het begin van de lente. Op het menu staan veel bier, bites en zwoele hits. Omdat het concept ‘met de voeten in het zand en een biertje in de hand’ (of met schoenen, het blijft toch eind maart) als een magneet werkt, is het verstandig om van tevoren een kaartje te kopen (á vijf euro). In ruil word je getrakteerd op een welkomstdrankje en heel veel gezelligheid.

Sandra van den Hurk, operationeel directeur van Strandzuid: ‘We starten het zomerseizoen op Goede Vrijdag met een bang! Weer of geen weer, het wordt een extra goede vrijdag. En ook daarna staan er veel evenementen op de planning. Denk aan een dragqueen bingo en het EK Voetbal. Liever lekker lunchen of dineren? Kan ook. We hebben er zin in!’

Palm Beach

Naast alle feesten blijft Strandzuid in de basis een beachy oase in Amsterdam. Het is dé trekpleister voor wie geen zeeën van tijd heeft om op een stralende dag richting de kust te rijden. Want bij Strandzuid kun je niet alleen áán het water zitten, maar ook omringd door water op een heus terraseiland. Om het nog mooier te maken, opent deze zomer Palm Beach, een fijn stukje strand met twee metershoge palmen waarvoor de Vrije Universiteit Amsterdam een nieuw onderkomen zocht en die Strandzuid met alle liefde heeft geadopteerd.

À la carte en evenementen

Strandzuid is een heerlijke plek om te genieten van een zonnige lunch of gezellig diner (van solo tot een groep vrienden), maar ook heel geschikt voor evenementen met een beachy vibe. En als het met bakken uit de hemel komt? Ook dan is het – overdekt en wel, met uitzicht op het water en het Beatrixpark – goed toeven bij Strandzuid.

Strandzuid is zeven dagen per week geopend vanaf 11:00 uur. De Bierborrel kost vijf euro en is van 17:00 tot 01:00 uur. Kaartje kopen, tafel reserveren of meer informatie? Surf dan naar strand-zuid.nl.

Website: Strandzuid  

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.