#Stopmetkoken | Wil jij de horeca echt helpen en zelf genieten?

16-10-2020

  • Hans van Spronsen en ons kantoorvriendinnetje Jimmy

Een blog van Hans van Spronsen die gisteren ook gepubliceerd is op de website van Van Spronsen & Partners horeca – advies. Hierin doet hij een oproep aan iedereen om te stoppen met koken en te gaan bestellen. Zo help je die bedrijven die weer direct zijn gaan bezorgen door de ‘gedeeltelijke’ lockdown heen! Horecabedrijven die noodgedwongen compleet sluiten wensen wij veel sterkte en als je bijzondere initiatieven ontwikkelt, meld het! We geven er graag aandacht aan. 

#Stopmetkoken en ga bestellen | Genieten en zo help je de horeca echt

Ten eerste is het voor een deel van de horecabedrijven geen ‘gedeeltelijke’ lockdown maar een volledige lockdown van 4 weken. Voor de niet ondernemers die dit lezen, dit betekent dat je gewoon een maand geen salaris ontvangt als je geen back-up plan hebt, terwijl je je huur/hypotheek en alle andere vaste kosten wel moet betalen. We zitten met een probleem in onze maatschappij en alhoewel slechts een heel klein percentage van de besmettingen te herleiden zijn naar de horeca, worden er drastische maatregelen genomen waarvan de horeca de dupe is.

Voor veel ondernemers is dit onbegrijpelijk maar als je op de sociale media een aantal restaurants en andere horecaondernemingen volgt dan zie je dat de knop razendsnel wordt omgezet. We worden ervaren in het ‘lockdownen’. We gaan weer bezorgen, mensen kunnen weer afhalen, we gaan samenwerken met partijen die onze maaltijden verkopen, we gaan drankpakketten en cocktails per ‘zakjes’ bezorgen, maken humorvolle berichten, gaan online quizzen organiseren enzovoorts. Allemaal ondernemers die aangeven deze crisis krijgt mij er niet onder!

Wat kunnen wij als maatschappij doen buiten hetgeen de regering al aan maatregelen heeft aangekondigd? Nou heb ik mij de afgelopen lockdown nogal gestoord aan acties zoals #reddehoreca, het effect van een cadeaubon kopen bij een organisatie is te verwaarlozen. Deze worden in tijden ingewisseld dat je eigenlijk gewoon moet verdienen. Maar er is iets wat we wel massaal kunnen doen! Gewoon #Stopmetkoken en bestel bij lokale restaurants (liever niet via een bestelsite want dan zijn ze een gedeelte kwijt aan provisie). Als iedereen een deel van het budget wat zij normaalgesproken in de horeca besteden nu besteedt aan bestellen dan maken we een hoop ondernemers en hun medewerkers erg blij!

Verder is het houden aan de maatregelen die nu gelden natuurlijk het belangrijkste! Hoe sneller de volledige lockdown voor de horeca voorbij is hoe gelukkiger u en alle horecaondernemers en medewerkers worden. We leven in een prachtig land met heel veel mensen en we zullen het samen moeten doen. Al dat gekissebis in de politiek en in de maatschappij over wat nu wel of niet goede maatregelen zijn, irriteert mij en volgens mij velen met mij. Maar ja we zijn niet voor niets het land van miljoenen bondscoaches op de bank. Laten we nu massaal achter degene gaan staan die op hun werkvlak ten minste enig idee hebben en vertrouwen op hun kennis. Dan nemen we na de coronacrisis want #erkomteentijdnacorona, een maand om deze mensen te vertellen wat er allemaal fout is gegaan.

Voor nu zou ik graag zien dat iedereen zich aan de maatregelen houdt zodat we niet weer moeten gaan klappen voor de mensen in de gezondheidszorg en zorgen dat we zo snel mogelijk weer uit eten kunnen en kunnen klappen tijdens optredens en dansen op evenementen!

Blijf gezond! Hans van Spronsen

Website: Van Spronsen & Partners horeca - advies

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.