Sprookjestoilet bij Horecawerf | ESTIDA creëert kleinste kamertje met grootste effect

22-8-2019

  • Toiletten bij de Horecawerf Amsterdam - credits ESTIDAToiletten bij de Horecawerf Amsterdam - credits ESTIDA
  • Toiletten bij de Horecawerf Amsterdam - credits ESTIDAToiletten bij de Horecawerf Amsterdam - credits ESTIDA
  • ESTIDAToiletten bij de Horecawerf Amsterdam - credits ESTIDA
  • Toiletten bij de Horecawerf Amsterdam - credits ESTIDA

De showroom van Horecawerf Amsterdam met zelfstandige specialisten op het gebied van interieur, food, techniek en dienstverlening voor de horecabranche ondergaat een complete restyling. ESTIDA, bureau in interieurdesign en conceptontwikkeling, werd gevraagd om de nieuwe toiletgroep te realiseren en die uitdaging gingen ze graag aan. Met een spectaculair resultaat als gevolg waarbij het toilet een van de eyecatchers is geworden van de Horecawerf.

Deze toiletten zijn een voorbeeld van hoe je van een noodzakelijke ruimte een enorme toegevoegde waarde kan creëren. Een inspiratiebron of relaxruimte, in ieder geval een plek die iets bij iemand los maak.

Genderneutraal toilet, ontmoetingsplek en rustruimte

“Het toilet moet een beleving zijn en kan juist in de horeca een spraakmakende plek zijn. Denk aan horecazaken die naam en faam hebben gemaakt mede dankzij hun bijzondere toilet, zoals het toilet van restaurant Sketch in Londen. Daarnaast fungeert het als ontmoetingsruimte. Een plek waar je elkaar tegenkomt of elkaar even separaat van de groep spreekt. Tevens is het een plek waar je je even terug trekt, een rustmoment met een andere energie. Al die aspecten hebben we verwerkt in dit ontwerp”, aldus ontwerper Michel Ruijgrok van ESTIDA.

Handgeschilderde veldbloemen en vlinders

De toiletruimte in de Horecawerf Amsterdam bestaat uit een ovale ruimte met een centraal wastafelmeubel met daaromheen de toiletcabines. Er is gekozen voor een genderneutraal toilet, zonder urinoirs maar met een minder validen toilet. De wanden en deuren zijn beschilderd met veldbloemen en driedimensionale vlinders, een ontwerp van Elisabeth Ruijgrok. De ovalen vorm van het koofplafond wordt weerspiegeld in de terrazzo vloer. Het wastafelmeubel beschikt over 3 waskommen met messing en groene tinten en bijpassende messing spiegels. Aan weerzijde prijken twee comfortabele poefen bekleed met fluwelen stoffen. De plafondhoge toiletdeuren zijn voorzien van tailormade messing grepen. De toiletcabines beschikken over verschillende metallic achterwanden zodat ze allemaal verschillend zijn. Eén cabines is vergroot en heeft naast een toilet tevens een kaptafel met zitje.

Over ESTIDA

ESTIDA ontwerpt toonaangevende interieurs en ontwikkelt markante horecaconcepten. Zowel in Nederland als daarbuiten creëren zij nieuwe belevingswerelden in gerenommeerde hotels, cafés en restaurants. Daarnaast tekenen zij voor het interieurdesign van wellnesscentra, winkels, kantoren en particulieren. ESTIDA realiseert heel uiteenlopende interieurprojecten en levert ze turnkey op. Daarnaast vindt in de eigen werkplaats de interieurbouw plaats van maatwerkelementen.

Michel Ruijgrok is art director en eigenaar van ESTIDA. Hij omschrijft zichzelf als ontwerper van gastvrijheid en heeft daar in al meer dan 25 jaar ervaring. Zowel vanaf de tekentafel als in de panden zelf creëert hij interieurconcepten die een spiegel zijn van de opdrachtgever. Tailormade en met oog voor details. “Mijn vak gaat om gastvrijheid. Het gaat er niet om wat je doet, maar hoe je het doet. Ik houd van uitbundig en veel. Van een sfeer creëren waarbij de gasten zich prettig voelen. Een totaalbeleving die zich door vertaalt in alle zintuigen en die herinneringen maakt waar je blij van wordt.”

Website: ESTIDA  & Horecawerf

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.