Spirited Union Distillery | Nederlandse eerste rum distilleerderij zet de deuren open

21-3-2019

  • Spirited Union DistillerySpirited Union Distillery

Twee jaar nadat Ruben Maduro een botanisch geïnfuseerde rum genaamd Union 55 op de markt bracht, komt hij nu met de eerste rumdistilleerderij in Nederland: Spirited Union Distillery. Sinds vorige week donderdag zijn de deuren geopend voor workshops, tastings en is er ruimte voor andere (aspirant)-distilleerders. Maduro hoopt in de toekomst een hele serie rums uit te kunnen brengen.

Union 55

Eén enkele vraag staat aan de basis van deze compleet nieuwe rum, die Ruben Maduro in 2017 introduceerde: “Wat als we alle regels vergeten en smaak vooropzetten?” Het antwoord op die vraag was de botanisch geïnfuseerde rum Union 55, Maduro hierover: “Ik heb dit alles vanaf de grond opgebouwd en heb mijn hele volwassen leven in de drankenindustrie gewerkt. Eén ding weet ik daardoor zeker: Het leven – en rum – is beter met de juiste ingrediënten.”

Begin 2019 groeit één enkele rum tot de Spirited Union Distillery. Met een nieuwe naam, nieuw label en – in de nabije toekomst – complete serie rums, stoken ze de revolutie op met een crowdfundingcampagne. ‘De crowd – vrienden, rumliefhebbers, – Zijn massaal achter het project gaan staan en hebben het mogelijk gemaakt om de distilleerderij te openen.

Spirited Union Distillery

De distilleerderij houdt niet van gesloten deuren en opent daarom gelijktijdig de Spirited Union Distillery Experience waar iedereen de spirits van ketel tot fles kan volgen. Buiten tastings en cocktailworkshops, geven ze als eerste in Nederland workshops in distilleren. In twee uur tijd druppelt uit de ketel een eigen rum of gin.

Ook de serieuzere distilleerder is welkom. De Spirited Union Distillery biedt onderdak aan andere (aspirant-)distilleerders. ‘‘Ik begon op vrijdagavonden in een kleine distilleerderij in Amsterdam. Op dezelfde manier wil ik andere startende merken ook een kans geven om hun spirit te ontwikkelen.”

Website: Spirited Union

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.