Speakeasy en storytelling | Foxglove en Mrs. Pound

21-11-2017

Het team achter het Ming Fat House van Jonathan Bui heeft in 2016 een speakeasy whiskybar gecreëerd in het zakelijke district van Hong Kong. De lokale architect Nelson Chow Chi-Wai heeft het interieur ingericht op basis van het verhaal van een rijke Engelse avonturier, Frank Minza, de onwettige zoon van een ondernemer uit de koloniale tijd van Hongkong. Hij reisde de wereld rond op zoek naar avonturen en mooie dingen. Hij kon echter nooit het hart van zijn geliefde veroveren. Om   haar hart terug te winnen creëerde hij Foxglove, vernoemd naar de favoriete bloem van zijn verloren geliefde. Aldus de storytelling van de speakeasy Foxglove in Hong Kong. Het is de tweede speakeasy van het Ming Fat House in Hong Kong, de eerste is Mrs. Pound, een restaurant verborgen achter een Chinese postzegelwinkel. Het verhaal achter Mrs. Pound; zij was een burleske danseres die verliefd werd op een eigenaar van een Chinese postzegelwinkel.

Speakeasy Foxglove

De whiskybar Foxglove, in het Printig House aan Duddell Street, is de tweede speakeasy van Jonathan Bui, Eric Lam en Shakib Pasha. Foxglove is een elegante parapluwinkel, die hand gemaakte en speciaal ontworpen paraplu’s verkoopt. Volgens Celia Hu van ‘A foody place’ moet je door de alkoof lopen en een ‘bepaalde’ paraplu indrukken om de ​​schuifdeur te openen. Als je eenmaal binnen bent, betreed je een luxe wereld waar je kunt genieten van whisky’s, klassieke cocktails en live jazz! Foxglove is vernoemd naar een bloem. In zijn natuurlijke staat is de Foxglove (vingerhoedskruid) dodelijk, maar als je hem zorgvuldig gebruikt, kun je ook ‘kwalen’ van het hart behandelen. Er is een hoofdlounge, die plaats biedt aan ruim 80 gasten. Ze serveren klassieke barsnacks zoals ‘fish and chips’, kreeftenbroodjes, kaviaar, ceviche, Franse uiensoep, Boston-kreeft (of kreeftrisotto uit Boston) en een verfijnd dinermenu. Ook hebben ze veel live muziekevenementen.

Mrs. Pound

Ming Fat House opende eerst Mrs. Pound in Sheung Wan een paar jaar geleden en zoals gezegd, kom je hier binnenkomen via een Chinese postzegelwinkel. In een interview zei eigenaar Jonathan Bui dat de verborgen ingang en de geheimhouding geweldig werkt in Hong Kong! Bekijk deze YouTube video van Mrs. Pound.

Website: Foxglove , Mrs. Pound

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.