Soulpicks app | Wereldwijd 120.000 unieke favoriete plekken, restaurants, wijnbars en koffietentjes

19-2-2020

  • Soulpicks app
  • Soulpicks oprichter Pascal Ontijd
  • Eén van de experts van de Soulpicks app
  • De Soulpicks app

Plekken waar je graag naar toe gaat en in besloten kring deelt met vrienden, familie en bekenden. Het afgelopen jaar werden 120.000 van dit soort unieke ‘soulpicks’ vastgelegd en gedeeld in de Soulpicks app door gebruikers én de aan Soulpicks verbonden experts. Van alle favoriete plekken worden restaurants het meest gedeeld, maar ook wijn- en cocktailbars en koffietentjes, verspreid over de hele wereld zijn goed vertegenwoordigd in de app. Zo werden al ruim 7800 favoriete plekken toegevoegd in Japan, ruim 31.000 in Amerika en ruim 16.000 in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De mijlpaal is een belangrijke stap op weg naar de positie van Soulpicks als ‘go to app’ voor de invulling van je vrije tijd, waar ter wereld je ook bent.

Soulpicks app | van lancering een jaar geleden tot nu toe

In de Soulpicks app, een jaar geleden gelanceerd door ondernemer en medeoprichter van SnappCar, Pascal Ontijd, kun je je favoriete plekken opslaan en delen binnen een besloten kring van vrienden en bekenden. Daarnaast kun je een aantal nationale en internationale experts op het vlak van ‘travel’, lifestyle, ‘food’ of ‘leisure’ volgen die zich op persoonlijke titel aan Soulpicks hebben verbonden en hun favoriete plekken delen met hun volgers. In een jaar tijd zijn er door de gebruikers en experts ruim 120.000 unieke plekken toegevoegd in de Soulpicks app, waarvan meer dan de helft buiten Nederland. Na Nederland (55.000 plekken) zijn de best vertegenwoordigde landen in Soulpicks achtereenvolgens de Verenigde Staten (ruim 31.000 plekken), Frankrijk (ruim 16.000 plekken), het Verenigd Koninkrijk (ruim 16.000 plekken) en Spanje (ruim 14.000 plekken). “Onze actieve community, de vele experts en samenwerkingen met specifieke partijen, zoals de grootste restaurant recensent in het Verenigd Koninkrijk, Andy Hayle, hebben bijgedragen aan de realisatie van deze mijlpaal. En dat is nodig, want alleen met wereldwijde, kwalitatieve dekking wordt Soulpicks de ‘go to app’ voor de invulling van je vrije tijd, overal ter wereld.”

Parken, musea en galerieën

Restaurants, wijn- en cocktailbars en koffietentjes worden het meest vastgelegd en gedeeld als ‘Soulpick’ maar ook andere favoriete plekken waar je je vrije tijd goed kunt doorbrengen zijn terug te vinden in Soulpicks. Van parken en pleinen tot musea, galerieën en muziekwinkels. In Amsterdam zijn veruit de meeste plekken vastgelegd, maar ook in wereldsteden als Londen (ruim 4900), Parijs (4700) en New York (4400) zijn duizenden plekken vastgelegd.

Minder plekken, betere match

In tegenstelling tot andere apps in de revieweconomie vind je als gebruiker van Soulpicks gemiddeld twintig ‘soulpicks’ per stad in de Soulpicks app: je eigen favoriete plekken en die van de mensen die je volgt. En dat is precies de kracht van Soulpicks, aldus Pascal Ontijd: “Wat ons betreft draait het om kwaliteit in plaats van kwantiteit. Om het bewaren en delen van uitsluitend díe plekken, die aansluiten bij jouw persoonlijke interesses. Dat doe je met bekenden, vrienden of je favoriete experts. Júist die beperkte selectie maakt dat je snel een keuze kunt maken die vrijwel altijd goed uitpakt.”

De Soulpicks app kan gratis worden gedownload via de App store en de Google Play Store.

Website: Soulpicks

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.