Sofitel lanceert digitale campagne FRENCH IT!

24-11-2021

  • Sofitel - French It
  • Sofitel - French ItSofitel - French It

Als het eerste internationale luxehotelmerk dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt, is Sofitel Hotels & Resorts een gerenommeerde wereldwijde ambassadeur van moderne Franse ‘Art de Vivre’ en stijl. Sofitel onthult een scherpere en meer speelse uitdrukking van de Live The French Way-sfeer van het merk en lanceert FRENCH IT!, een wereldwijde digitale campagne van zes stijlvolle korte films die de passie van het merk voor kunst en cultuur onder de aandacht brengen en de eigenzinnigheid van de Franse taal tot leven te brengen.

Lees tijd: 4 minuten

French it! | Sofitel Accor

De FRENCH IT! films vangen een intrigerende nieuwe sfeer op met hun verfrissende kijk op Franse idiomen die buiten Frankrijk weinig bekend zijn, en nodigen iedereen uit om op de Franse manier te leven en de rijkdom van de Franse taal te begrijpen. Als een krachtige, invloedrijke en respectvolle stem op de moderne Franse ‘Art de Vivre’ deelt Sofitel de speelse houding waarin de Fransen zich uiten, met een selectie van eigenzinnige uitspraken die creatief zijn vastgelegd door een zeer conceptuele en eigentijdse lens.

“Franse ‘Art de Vivre’ is een wereldwijde referentie voor lekker eten, spectaculaire wijn, design van wereldklasse en welzijn – dit alles vormt de kern van het merk Sofitel en heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes sinds haar debuut in 1964. Vandaag de dag, speelt Sofitel een zeer belangrijke rol in Accor’s portfolio en is één van de meest bekende merken op het gebied van luxe gastvrijheid met een voortdurende focus op wereldwijde ontwikkeling. Met recente openingen, van o.a. Sofitel Ambassadeur Seoul in Zuid-Korea, Sofitel Hangzhou Yingguan in China en Sofitel Adelaide in Australië. De FRENCH IT! Sofitel campagne is ontwikkeld om Sofitel te helpen zijn plaats in luxe opnieuw te bevestigen met een meer ‘edgy’ en speelse houding, naast andere toonaangevende Franse merken op het gebied van mode, sieraden en lifestyle”, zegt Alexander Schellenberger, Chief Luxury & Premium Brands Officer, Accor.

Een creatieve, humoristische campagne door middel van Franse uitdrukkingen

De campagne van Sofitel, FRENCH IT!, is bedacht door de interne Accor Creative Studio – Studio 66 – en gebruikt Franse uitdrukkingen waarvan niet wereldwijd bekend is dat ze gebruik maken van consumententrends op het gebied van ‘ontdekking’, ‘zelfverlichting’ en ‘luxe’. De campagne, die universeel verbindt en aanspreekt door middel van humor, richt zich op het idee dat de Franse taal grappige, informele uitdrukkingen bevat. Door deze uitingen verbindt Sofitel zich op een onverwachte, ironische manier met zijn hotelervaring in een reeks digitale afleveringen.

De films en bijbehorende Franse idiomen:

Artistieke camerabeelden

Gezien door de lens van de chique en gepassioneerde persoonlijkheid van het merk, toont de nieuwe digitale campagne van Sofitel een diverse cast van zelfverzekerde en krachtige vrouwen, die elk belichamen wat het is om op de Franse manier te leven. In de fima danseres Helena Olmedo Duynslaeger, muzikant Lomijoh en de Koreaanse artdirector Moon Kyu Lee.

Elke film maakt gebruik van dynamische camerahoeken en ‘edgy’ composities, waardoor de onderwerpen op een gedurfde, zelfverzekerde en speelse manier naar de voorgrond worden geduwd. Deze sterke visuele taal weerspiegelt hun hotelaanbiedingen van wellness en gastronomie tot sociale en kamer experiences en wordt gebruikt om interesse te wekken en betrokkenheid te creëren met een luchtige instelling. De soundtrack van FRENCH IT! getiteld “À La Française” door Annie Plummer, Yan Gorodetzki en Bruce Keen en bewerkt door Benzene Editions. werd exclusief voor Sofitel gecomponeerd en opgenomen.

“We gingen terug naar de roots van het merk en boden iedereen de Franse ‘Art de Vivre’ aan. We hebben bewust gekozen voor een niet-Franse cast, omdat leven op de Franse manier gaat over het omarmen van bepaalde waarden ongeacht nationaliteit: een open persoonlijke stijl, sensualiteit, lef, vrijmoedigheid en een vleugje conventionaliteit. Deze sterke vrouwelijke cast is een reactie op de traditioneel mannelijke representatie van luxe en zakenreizen”, zegt Jean-Guilhem Lamberti, Chief Creative Officer, Accor en directeur van de Sofitel FRENCH IT! afleveringen.

Over Sofitel

Sofitel is een onbetwiste wereldwijde leider in de luxehotelsector met een strijdkreet van ‘Live the French Way‘, met de visie om zijn cultuur van ‘Art de Vivre’ in een vaak fantasieloos en ongedifferentieerd segment van de industrie te brengen. Moderne luxereizigers worden uitgenodigd om te eten, slapen, genieten, reizen, verblijven, feest te vieren en te leven op de Franse manier bij Sofitel door middel van de merkpassies design, gastronomie, kunst & cultuur en welzijn. Bij aankomst worden de gasten in het Frans begroet door het personeel van Sofitel met op maat gemaakte uniforms van de in Parijs gevestigde modeontwerper Léa Peckre. In de lobby worden de zintuigen gewekt door de doordringende geur van Essence de Sofitel, een prachtige geur gecreëerd door de beroemde parfumeur Lucien Ferrero, en in de kamers wachten heerlijke Franse toiletartikelen en het iconische Sofitel MyBed, voor de ultieme verjonging. Signature Sofitel Sounds van de Franse muziekkunstenaar Mosey zorgt voor een zwoele en ongedwongen sfeer. In de late namiddag kunnen gasten genieten van Le Goûter of L’Apéritif in de hotelbars, gevolgd door Gastronomie Française in de eetgelegenheden.

“Sofitel is een wereldwijde ambassadeur van Franse savoir-faire en Art de Vivre”, zegt Joao Rocco, Senior Vice President, Global Sofitel Brand Leader. “Onze ‘Frans-heid’ is het kenmerk dat het vaakst wordt geprezen door onze gasten en het vaakst wordt genoemd in hun feedback, dus we weten dat onze cultuur belangrijk voor hen is. Ons unieke gevoel van levensvreugde wordt gevoeld in onze hotels in meer dan 40 landen op vijf continenten, en het is een bepalend element dat de handtekening van het merk is geworden.”

Naast de digitale campagne zal Sofitel verleidelijke ervaringen blijven bieden in moderne Franse luxe, waaronder Le Goûter afternoon tea, mode- en kunstpartnerschappen, sociale evenementen La Nuit by Sofitel en Sofitel Art de Noël-vieringen.

Website: Sofitel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.