Social Wifi | SpotOn

24-11-2017

  • SpotOn
  • SpotOn
  • SpotOn
  • SpotOn

Toegang tot internet is een belangrijke dagelijkse behoefte geworden. Toegang tot nieuws, social media en e-mail vanaf je laptop, smartphone of tablet, werd ooit als een luxe gezien. Tegenwoordig wil en verwacht men overal deze toegang. Het niet aanbieden van gratis wifi kan gasten sterk ontmoedigen om bij jou aan te schuiven waardoor het laaghangende fruit wordt misgelopen en daarom is het voor de horeca ook een essentieel onderdeel van de service geworden. Social wifi van SpotOn maakt het mogelijk om je gasten simpel en snel in te laten loggen op jouw wifi-netwerk met hun social media account, bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Daarnaast kun je met dit systeem ook je gebruikers analyseren, marketing acties mee versturen, coupons uitdelen en je klanttevredenheid meten.

Social wifi van SpotOn

Social wifi van SpotOn werkt op jouw bestaande internetaansluiting. Je creëert een social hotspot (wifi-netwerk) door een plug&play router aan te sluiten op jouw modem. Gasten kunnen inloggen zonder wachtwoord, maar met hun Facebook, Twitter, Google+ of andere social media account. Ook het inloggen met een e-mail adres of middels een enquête is mogelijk. Nadat jouw gasten zijn ingelogd, worden zij doorverwezen naar een website die jij kiest, bijvoorbeeld jouw Facebookpagina of website. Je kunt je jouw gasten ook vragen je account te like of te gaan volgen. De gegevens worden opgeslagen in een database zodra jouw gasten zijn ingelogd. Denk aan gegevens zoals o.a. contact info (e-mail, social media), demografische gegevens (leeftijd, geslacht, woonplaats), online gedrag (tijdsbestek online). SpotOn zorgt dat je deze gegevens kunt managen in je persoonlijke dashboard. Bekijk hier een korte video over het systeem.

SpotOn | Analytics

Je weet precies wie jouw gasten zijn en waar zij naar verlangen. Alle verzamelde gegevens worden overzichtelijk en gecategoriseerd weergegeven in jouw persoonlijke dashboard. Zo heb jij o.a. inzicht in: nieuwe en vaste gasten / drukke dagen / (gemiddelde) leeftijd (doelgroep) / waar jouw gasten vandaan komen.

SpotOn |Marketing

De verzamelde gegevens kun je gebruiken voor marketingdoeleinden, denk aan e-mail marketing, coupon marketing of een advertentiecampagne. Je kunt je eigen e-mail samenstellen met foto’s en opmaak, je kunt ook bepalen op welke doelgroep je de mail, coupons of advertenties wilt richten. Je kunt er ook verjaardag coupons in automatiseren, waarbij het systeem ook bijhoud wie op welke actie reageert. Gasten die eenmaal zijn ingelogd hoeven later niet weer in te loggen, maar je kunt ze bijvoorbeeld wel een korte advertentie laten zien als ze bij je binnenkomen.

SpotOn |Klanttevredenheid

De klanttevredenheid module van SpotOn stuurt jouw gasten drie uren nadat zij zijn ingelogd op jouw wifi-netwerk, automatisch een e-mail met daarin de vraag hoe jouw gasten hun verblijf hebben ervaren. Onder deze vraag kan gekozen worden uit een groene en een rode knop. Wanneer er op de rode knop geklikt wordt, verschijnt er een tekstveld met daarin de mogelijkheid om feedback te geven. Deze feedback ontvang jij vervolgens per e-mail en is dus niet openbaar! Dit geeft je de mogelijkheid om direct persoonlijk contact op te nemen met jouw ontevreden gasten. Wordt er op de groene knop geklikt, dan verschijnt er de vraag of jouw gasten een recensie willen schrijven voor jouw horecaonderneming. Hierbij kan worden gekozen uit één of meerdere websites die jij zelf kiest.

Website: SpotOn

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.