Social Cinema: de korte video

15-3-2016

De rol van de korte video’s binnen de Social Media kanalen wordt steeds groter. YouTube, Instagram, Snapchat, Vine, de video komt overal in terug. Met Periscope en Facebook-live is het tegenwoordig zelfs mogelijk om live te streamen. Een volgende stap zijn de bedrijven die gebruik van Social Media om korte films te maken, bedoeld ter vermaak of als advertentie. De naam ervan: Social Cinema.

Social Cinema

Het maken van video’s is allang geen onbekende meer voor bedrijven. Een film maken van allemaal korte filmpjes is echter een ander verhaal. Een goed voorbeeld van een film op Social Media is Shield5 op Instagram. Dit is een korte thriller die uitgezonden wordt via Instagram. De 28 afleveringen van elk 15 seconden werd een ware hit op Instagram gezien het aantal van 33.000 volgers. Ook Nike pakt uit met hun Margot vs. Lily serie. Twee tegenovergestelde zussen die een weddenschap met elkaar aangaan waar Nike dan (natuurlijk) een hoofdrol in speelt, (zie bovenstaande video). Meer weten over Social Cinema lees dan dit artikel hierover op Simply Measured.

Hotels of hotelketens kunnen eventueel ook aan de slag gaan met Social Cinema. Denk aan een korte video’s zoals Shield5 waarin je op de één of andere manier storytelling rondom je hotel creëert. Of festival organisaties, die in de aanloop naar een festival een reeks van filmpjes maken waarin je steeds meer over het festival en haar line-up te weten komt.

Toepassen in de horeca

Bovenstaande voorbeelden laten zien dat je met video’s alle kanten op kunt. Het vergt echter wel wat tijd om het goed te doen. Mocht je de tijd niet hebben, hier een aantal opties die wat je wat makkelijker toe kunt passen:

  1. Laat je volgers zien hoe je iets moet klaarmaken/voorbereiden. Maak een korte video over een gerecht. Kleine moeite voor de kok, ontzettend leuk voor de gasten. Kijk voor professionele voorbeelden eens naar Tip Hero.
  2. Onthul nieuwe producten. Misschien heb je wel een nieuwe barista-machine staan of komt het voorjaars-menu eraan. Een video waarin je dit op creatieve wijze aankondigt, trekt geheid veel bekijks.
  3. Geef je gasten een kijk achter de schermen, daar zijn ze vaak nieuwsgierig naar. Laat de gasten eens zien hoe een bord wordt opgemaakt op de pas. Of ga toekomstige gasten alvast teasen met pre-openingsvideo’s. Hang een go-pro op en deel elke week een nieuw gerecht of helemaal hip: laat ze live meekijken in de keuken.

Kortom: een hoop opties waaruit je kunt kiezen wanneer je iets wilt gaan doen met video’s. Het is vooral leuk voor je volgers die op deze manier toch een stukje meer betrokken raken bij je bedrijf. Een video is net weer wat persoonlijker dan een foto! Experimenteer met de verschillende kanalen en geef je gasten een kijkje in de keuken van je zaak!

Bron: Simply Measured

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.