Smart hospitality: BarDoggy ontsluit ‘the Internet of Things’ voor de horeca.

21-4-2015

BarDoggy legt een infrastructuur voor slim internet aan in horecabedrijven. Zij plaatsen bluetooth sensoren die gekoppeld zijn aan het internet (ook wel iBeacons genoemd) in restaurants en bars.

Bardoggy is op 1 maart 2015 bij de eerste 5 horeca locaties begonnen om met iBeacons de horecazaken en de app te koppelen op 1 maart 2015. Inmiddels hebben ruim 20 zaken een actieve koppeling met de bluetooth sensoren. Bedenker Tim de Kraker richt zich op het creëren van slimme horeca concepten. Na een gesprek met een ondernemer van een lokale bar bedacht de Kraker dat het enorm kostbaar zou zijn om een app te maken voor één kroeg. Waarom niet één app maken voor alle kroegen? Hiermee is er ook direct een meerwaarde voor de gebruiker gecreëerd.

Sinds dit jaar is de app voor Android en iOS gelanceerd en zijn er totaal al ruim 50.000 downloads, 20.000 profielpagina’s van ondernemers en met hun businessplan wisten ze 3,5 ton op te halen voor de ontwikkeling van hun platform en het lanceren van een community die hun diensten wil gebruiken. De app is op jongeren gericht en kent inmiddels 100.000 gebruikers.

Smart hospitality

BarDoggy maakt de horeca slim en automatiseert een gedeelte van de gastvrijheid. Er ontstaat een verbinding tussen alle aangesloten horeca locaties die één centraal platform gebruiken voor de verbinding met de gast. Deze gast heeft één persoonlijk profiel en hoeft zich maar één keer te registreren om vervolgens te kunnen profiteren van voordelen bij alle (internationaal aangesloten) SmartBars. (Een SmartBar is een horeca locatie voorzien van 1 of meerdere sensoren).

Zodra een gebruiker van het platform binnen 50 meter komt van een sensor wordt hij herkend en begroet door de horeca locatie. Aan deze begroeting hangen vaak direct leuke voordeeltjes waar de gast op dat moment gebruik van kan maken. De mogelijkheden en interactie zijn vervolgens eindeloos. Hoe langer de gast het platform gebruikt hoe meer inzicht er ontstaat over zijn profiel. Er is inzicht over het aantal keer en de duur van de horecabezoeken, het type horeca locaties dat bezocht wordt, en er worden verbindingen gelegd met andere social media zodat bekenden uit het netwerk elkaar eenvoudig kunnen vinden in de horeca. Het is een van de meest uitgebreide uitgaansplatformen van Europa. Met de app vinden jongeren in de doelgroep van 18 tot 30 wekelijks leuke feestjes, scoren ze voordelig drankjes en kunnen ze na de volgende update eenvoudig zien waar vrienden zich bevinden binnen de aangesloten SmartBars.

Op 16 april heeft BarDoggy in New-York een prestigieuze pitch-wedstrijd gewonnen van McKenzie Pitch Partners, als beste concept en pitch. De jury bestond uit 4 global business leaders waaronder de President Americas Global corporate Payments van American Express en de Canadese CEO van FedEx. Op dit moment zijn er gesprekken met investeerders gaande voor een nieuwe kapitaalinjectie van 3 tot 5 miljoen euro om BarDoggy verder uit te rollen. Spanje, Portugal en Amerika lijken steeds concreter te worden voor internationale expansie.

Website: BarDoggy

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.